У Київській області відкрився музей речей, викрадених окупантами

Творець музею Олександр Ушинський.

Творець музею Олександр Ушинський. Фото: golos.com.ua

Події
17 грудня 2022 00:18

Речі, вкрадені російськими окупантами з будинків українців, тепер можна подивитися в першому в Україні музеї такого роду. Його було відкрито у Володарці Київської області місцевим активістом Олександром Ушинським.

Музей російського мародерства було відкрито при володарському краєзнавчому музеї. Серед експонатів - пральна машинка, жіноча дублянка, шкіряні чобітки та інше взуття, парасолька, диктофон, колесо від велосипеда, ручні пилки, розплавлена мікрохвильова піч.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усі експонати для музею спочатку були викрадені солдатами армії окупанта з будинків мешканців України, а також з магазинів, пише "Голос України".

Військовослужбовці "другої армії світу" складували награбоване у свої танки, бронемашини, у бліндажі. Вони хотіли це вивезти додому до Росії, але не дожили до повернення на батьківщину. Таким чином експонати залишалися всередині підбитої військової техніки та на залишених ними позиціях.

Зал, в якому можна оглянути російську військову форму та амуніцію, отримав незвичайну назву "Останній притулок російсько-московської орди".

Організатор музею пояснює, що він зібрав ці речі для того, щоб показати через 20-30 років, з яким спорядженням та в якому одязі окупанти вторглися в Україну під час своєї загарбницької війни.

Експонати було зібрано Ушинським у Київській, Харківській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях. За словами творця музею, ліси на Київщині, залишені "орками", були посипані порожніми пляшками з-під алкоголю, часто дорогого, який вони забирали в процесі розграбування українських магазинів.

Нагадаємо, у листопаді Vgorode писав, що нову техніку окупантів привезли до музею у Києві.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах