У ДТЕК пояснили, чим екстрені відключення відрізняються від аварійних

У ДТЕК пояснили, чим екстрені відключення відрізняються від аварійних.

У ДТЕК пояснили, чим екстрені відключення відрізняються від аварійних. Фото: Getty Images

Події
19 грудня 2022 14:44

Через постійні ракетні обстріли РФ об’єктів критичної інфраструктури  в енергосистемі Україні склалася важка ситуація. Для того, щоб ліквідувати наслідки ворожих обстрілів енергетики працюють нон-стоп, а також залежно від обставин впроваджують різні типи відключень.

Vgorode дізнався, чим екстрені відключення відрізняються від аварійних.

У ДТЕК пояснили, що екстрені відключення відбуваються, якщо Росія здійснює великий ракетний обстріл і є ризик, що впаде вся енергосистема. Це рішення приймає Укренерго в режимі реального часу. Якщо виникає локальна аварія і йдуть ремонтні роботи, тоді відбувається аварійне вимкнення світла.

У випадку коли система стабілізована, дефіцит зрозумілий і відключення сплановані та оформлені в графіки застосовують стабілізуючі/планові відключення електроенергії.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що вночі 19 грудня армія РФ знову атакувала Україну дронами-камікадзе "Shahed". БПЛА намагалися прорватися до енергооб'єктів у всій країні. Завдяки роботі ППО було знищено 30 із 35 російських безпілотників. Однак не збиті "Shahed" пошкодили об'єкти інфраструктури, через що в енергосистемі виникла важка ситуація.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах