У Білому домі розкрили подробиці неочікуваного візиту Зеленського до США

У Білому домі розкрили подробиці неочікуванного візиту Зеленського до США

У Білому домі розкрили подробиці неочікуванного візиту Зеленського до США фото: пресслужба президента України

Події
21 грудня 2022 11:49

Уперше з 24 лютого Президент Володимир Зеленський покинув Україну. Він вирушив до США на зустріч з президентом США та представниками Білого дому. Окрім того Гарант виступить з промовою на спільному засіданні двох палат Конгресу США.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Очікується, що Байден зустріне Зеленського біля Білого дому о 21:00 за київським часом.

Вранці 21 грудня Володимир Зеленський у Twitter офіційно підтвердив закордонне відрядження.

- Вирушив до США задля зміцнення стійкості й обороноздатності України. Зокрема, із Джо Байденом обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю в Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей, - написав Президент.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров додав, що Зеленський вирушив у США з передових позицій у Бахмуті. 20 грудня він відвідав Донеччину, де нагородив українських військових.

Подробиці від Білого дому

Президент США Джо Байден запросив Володимира Зеленського у Вашингтон під час телефонних переговорів 11 грудня. Американський президент запропонував 2 дати: 14 та 21 грудня. Українська сторона попередньо прийняла запрошення 16 грудня, а 18 грудня Зеленський остаточно підтвердив візит.

Про це повідомляє Посольство США в Україні.

Очікується, що під час візиту Байден оголосить про виділення допомоги в галузі безпеки для України. Мова йде про системи ППО Patriot, а також системи ППО NASAMS та HAWK, ПЗРК Stinger та обладнання для боротьби з БПЛА.

Також під час візиту Зеленського до США буде проведено роботу з Конгресом щодо виділення пакету додаткового фінансування України на 2023 рік на суму в 40 млрд дол.

ЗМІ про візит Зеленського

Politico пише, що Президент України може звернутися до американських політиків з проханням допомогти ЗСУ ракетами ATACMS, безпілотниками Gray Eagle та Reaper. Однак офіційні особи США поки не готові поступитися, бо вважають, що ця зброя може спровокувати Путіна на використання у війні проти України ще більш смертоносної зброї.

Можливо, його виступ у Конгресі стане вирішальним.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах