У додатку "Дія" запустили опитування щодо дати святкування Різдва

У додатку "Дія" запустили опитування щодо дати святкування Різдва.

У додатку "Дія" запустили опитування щодо дати святкування Різдва. Фото: unsplash.com

Події
24 грудня 2022 13:58

В Україні вирішили святкувати Різдво як 25 грудня, так і 7 січня. Католицьке Різдво Христове також має бути святковим днем, адже багато громадян відзначають його саме 25 грудня. А дехто готовий відзначати обидві дати, адже атмосфера одного з найголовніших християнських свят присутня завжди, коли б його не святкували. По суті, усі християни відзначають Різдво в один день, але за різними календарями: католики - за юліанським, а православні - за григоріанським.

Попри все, суперечки щодо святкування Різдва в Україні тривають і досі. Тому у додатку "Дія" запустили нове опитування для громадян. Розробники разом із Міністерством культури та інформаційної політики хочуть дізнатися думку кожного щодо того, яка дата Різдва більш прийнятна для них - 25 грудня чи 7 січня?

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, такі опитування щодо різних питань стали в Україні основою електронної демократії. У них беруть участь мільйони людей, які хочуть поділитися своєю думкою.

Тож кожен українець може зайти в "Дію" у розділ "Послуги" - "Опитування" та залишити свій голос про дату святкування Різдва. Це роблять для того, щоб краще знати настрої українців.

На запитання у додатку можна відповісти з 24 грудня по 30 грудня. Хоча опитування тільки стартувало, в ньому вже взали участь 246 246 громадян. Більшість опитаних обрали варіант "25 грудня" - 149 093 українця, за "7 січня" віддали голос 59 978 людей, а в обидві дати Різдво будуть свтякувати 30 718 громадян.

Нагадаємо, більшість країн світу святкую Різдво Христове 25 грудня. До речі у 1918 році після проголошення незалежності Української Народної Республіки це свято припадало саме на цю дату. У наш час українці звикли святкувати Різдво за григоріанським календарем.

Раніше Vgorode писав, що у наступному році українці матимуть 12 свтякових вихідних дінв. Але, як і зараз, через дію воєнного стану, державні свята вихідними не будуть. Тож загалом без додаткових вихідних українці у 2023 році відпочиватимуть 112 днів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах