Легендарне фото з бійцями тероборони Києва увійшло до світового рейтингу

Легендарне фото з бійцями тероборони Києва увійшло до світового рейтингу.

Легендарне фото з бійцями тероборони Києва увійшло до світового рейтингу. Фото: Кріс Макграт

Події
27 грудня 2022 10:23

Фотографія, на якій знято військових, які грають у шахи "коктейлями Молотова", дуже вразило світову спільноту. Вона відображає реалії війни в Україні та показує, що навіть у таких час люди відволікаються та знаходять час для розваг. Це легендарне фото за версією ВВС увійшло до рейтингу найбільш вражаючих у 2022 році.

Автор світлини - австралійський фотограф Кріс Макграт, який перебував в Україні у березні та зробив низку фоторепортажів із місць оборони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хлопці на фото - це бійці  територіальної оборони Києва, які охороняли східні околиці міста під час комендантської години.

Окрім того, що фотографія несе певний сенс, автори рейтингу порівняли це фото з картиною французького художника Жана Мецінгера "Солдат за шаховою грою", яка була створена на початку Першої світової війни. Вони відзначили схожість "інтенсивної геометрії кубістичної картини". Цю картину він створив на початку Першої світової війни.

Також у рейтингу є фотографії з протестів у Ірані на підтримку жінок, протесту проти коронавірусних обмежень у Гонконзі, протесту проти заборони абортів у США, демонстрації проти нелегальної імміграції в Чилі, фото пожежі в Каліфорнії, яка знищує будинок; світлини екоактивістів у галереї Великої Британії, фото Ілона Маска, який несе раковину до штабквартири Twitter; принца Джорджа, який дивиться на катафалк із тілом королеви Єлизавети ІІ; Ліонеля Мессі й збірної Аргентини, які святкують перемогу на Чемпіонаті світу в Катарі та туманності, сфотографованої телескопом "Джеймс Вебб".

Нагадаємо, раніше Vgorode показував найкращі фото, що були зроблені під час підсвічування відомих будівель Києва у рамках світлового шоу швейцарського художника Геррі Хофштеттера. Він провів арттур у підтримку України, яка живе в умовах війни. 23 і 25 грудня він підсвітив патріотичними відтінками костел Святого Миколая, Андріївську церку, Центральний залізничний вокзал, Михайлівський собор, Міністерство закордонних справ України та монумент "Батьківщина-Мати".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах