У Києві затримали колаборанта, який допомагав окупаційній владі на Луганщині

У Києві затримали колаборанта, який допомагав окупаційній владі на Луганщині.

У Києві затримали колаборанта, який допомагав окупаційній владі на Луганщині. Фото: t.me/SBUkr

Події
28 грудня 2022 15:22

У Києві переховувася колаборант, який допомагав російським окупантам перейменувати вулиці в тимчасово окупованому Сватовому, що на Луганщині. Чоловік працював керівником місцевого комунального підприємства та активно співпрацював з росіянами.

Правоохоронці провели багато слідчо-оперативних дій, щоб затримати колаборанта.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Коли російські загарбники увійшли до міста, то співробітник КП одразу ж почав допомагати їм. За повідомленням Служби безпеки України, чоловік організовував різні масові заходи, брав участь у сюжетах для російських пропагандистів та займався перейменуванням вулиць на назви, пов'язані з Радянським союзом.

За багатосторонню підтримку окупантів, чоловіка було призначено очільником так званого місцевого "муниципального унитарного предприятия по благоустройству".

У Києві затримали колаборанта, який допомагав окупаційній владі на Луганщині.У Києві затримали колаборанта, який допомагав окупаційній владі на Луганщині. Фото: t.me/SBUkr

Він був посадовцем окупаційної влади та особисто підписував різні "розпорядчі" документи. Але під час контранаступу українських сил чоловік мав тікати. Він переховувася від правосуддя на території Росії, а згодом повернувся до України і вирішив заховатися у Києві.

Співробітники СБУ встановили маршрути переміщення колаборанта, встановиили його місце перебування у столиці України та змогли затримати його.

Чоловікові, який добровільно зайняв посаду, пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в окупаційній адміністрації РФ, повідомили про підозру в кримінальному правопорушенні. Наразі вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Затримати колаборанта допомагали управління СБУ Донецької та Луганської областей під керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Київській області також було затримано українця, який під час окупації в лютому-квітні 2022 року співпрацював з російськими військами, здавав їм дані односельчан та допомагав роздавати російську гуманітарну допомогу. Окрім цього чоловік привласнював собі автомобілі мешканців села, коли ходив із окупантами мародерити в будинках.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах