Карта бойових дій в Україні 30 грудня

Карта бойових дій в Україні 30 грудня.

Карта бойових дій в Україні 30 грудня. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
30 грудня 2022 07:41

Сьогодні, 30 грудня, в Україні розпочалася 310-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами. Росія завдали ще одну масовану серію ракетних ударів по критичній інфраструктурі України.  По Україні запустили 69 крилатих ракет і 23 безпілотника, а українська ППО збила 54 ракети і щонайменше 11 безпілотників. РФ завдала ударів по цілях, насамперед по об’єктах інфраструктури, у Львівській, Київській, Одеській, Харківській та Донецькій областях, що спричинило масові перебої з енерго-, тепло- та водопостачанням.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 30 грудння.

Карта бойових дій в Україні 30 грудняКарта бойових дій в Україні 30 грудня Фото: www.understandingwar.org

Українські війська продовжили контрнаступ у районі Кремінної. За минулий тиждень українські війська просунулися на 2,5 км у напрямку Кремінної та продовжують наступ.  Громов заявив, що серед офіцерів 2-го армійського корпусу "ЛНР" циркулює інформація про те, що значна частина 2-го армійського корпусу здасться в полон, якщо українські сили прорвуть лінію Сватове — Кремінна.

Глава Луганської області Сергій Гайдай заявив, що українські війська можуть захопити Кремінну до початку 2023 року.

Російські війська продовжували проводити обмежені контратаки з метою відновлення втрачених позицій уздовж лінії Сватове-Кремінна 29 грудня. 

Карта бойових дій в Україні 30 грудня фото 1Карта бойових дій в Україні 30 грудня фото 1

Окупанти продовжили наступальні дії навколо Бахмута. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми поблизу Бахмута; за 21 км на північний схід від Бахмута біля Білогорівки, Соледару, Бахмутського, Підгороднього; і в межах 13 км на південь від Бахмута поблизу Кліщіївки та Курдюмівки.

Російські війська продовжили наступ у районі міста Авдіївка-Донецьк. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми поблизу Авдіївки та в межах 32 км на південний захід від Авдіївки в районі Красногорівки, Мар’їнки та Побєди.

Карта бойових дій в Україні 30 грудняКарта бойових дій в Україні 30 грудня Фото: www.understandingwar.org

Ворог продовжує оборону в Херсонській області. У Генштабі України заявили, що російські війська на херсонському напрямку перегруповуються, посилюються та ведуть позиційну оборону. Начальник українського Об’єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін заявив, що невеликі російські диверсійно-розвідувальні групи щодня намагаються переправитися через Дніпро, а українські сили виявляють і знешкоджують ці групи.

Українські війська продовжують завдавати ударів по районах зосередження росіян у Запорізькій області. Український Генштаб повідомив, що 27 грудня українські удари завдали різних російських військових засобів і зосереджень особового складу в Токмаку, Титовому, Чернігівці, Пологах і Бердянську.

Карта бойових дій в Україні 30 грудняКарта бойових дій в Україні 30 грудня Фото: www.understandingwar.org

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров підтвердив небажання Росії вести справжні переговори з Україною.

Начальник Головного управління військової розвідки (ГУР) України Кирило Буданов заявив, що бойові дії в Україні зайшли в глухий кут.

Кремль продовжує маніпулювати російським законодавством, щоб надати державі все більш широкі повноваження за неоднозначних умов з метою усунення інакомислення.

Неодноразові українські удари по законних військових цілях у тилових районах Російської Федерації демонструють неефективність російської протиповітряної оборони проти безпілотників і загострюють критику того, що Росія не може захистити власну територію.

29 грудня вперше зібралася мобілізаційна робоча група Кремля. Форум критики проведення мобілізації, швидше за все, призведе до розбіжностей з Міноборони Росії.

Російська окупаційна влада продовжує посилювати репресії правоохоронних органів у безуспішних спробах придушити партизанський тиск на окупованих територіях.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах