Росія запустила фейк про те, що помер Михайло Гаврилюк: загинув його однофамілець

Росія запустила фейк, що помер Михайло Гаврилюк: загинув його однофамілець.

Росія запустила фейк, що помер Михайло Гаврилюк: загинув його однофамілець. Фото: Fb Михайло Гаврилюк, facebook.com/gavrulyuk

Події
02 сiчня 2023 15:15

Російські ЗМІ поширили інформацію, що у боях під Бахмутом загинув колишній український нардеп Михайло Гаврилюк, відомий як "козак Гаврилюк". Однак ця новина виявилася фейком. Насправді загинув його однофамілець Володимир Гаврилюк.

Спочатку новина з'явилася у російських ЗМІ та Telegram-каналах, проте після цього на неї відреагував сам Михайло.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На своїй Facebook-сторінці він спростував інформацію та повідомив, що живий. Михайло подякував усім за занепокоєння та зазначив, що потрібно зробити висновки про нашу інформаційну гігієну.

Також екс-нардеп додав, що насправді загинув його побратим-однофамілець ще з часів АТО з батальйону "Золоті Ворота" Володимир.

На фронті загинув Володимир Гаврилюк, який пройшов АТО.На фронті загинув Володимир Гаврилюк, який пройшов АТО. Фото: facebook.com/gavrulyuk

Відомо, що 36-річний Володимир родом із Вінницької області, проте з 2000 до 2014 року проживав у Криму, але переїхав через анексію півострова. Також він брав участь у Революції Гідності. Після цього він записався в батальйон "Золоті ворота" та вирушив на захист країни до Луганської області.

З першого дня повномасштабного вторгнення Володимир воював у Донецькій області. Про його смерть написала дружина Юлія.

Прощання з українським захисником відбудеться завтра, 3 січня, у соборі села Степанівки, після чого його поховають на місцевому цвинтарі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах