Киянка народила трійню у новорічну ніч під час атаки дронів: її історія

Киянка народила трійню у новорічну ніч під час атаки дронів: її історія.

Киянка народила трійню у новорічну ніч під час атаки дронів: її історія. Фото: Департамент охорони здоров'я міста Києва

Події
06 сiчня 2023 00:02

У перший день 2023 року у Києві народилася 31 дитина, серед яких була одна трійня. Три новонароджені хлопчики з'явилися на світ новорічної ночі в пологовому будинку №5, коли РФ зробила на українську столицю масову атаку дронами.

36-річна мати хлопчиків Ірина Жайворонок розповіла "ТСН" про те, як вона народжувала під час повітряної тривоги, під гуркіт літаків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ірина працювала до 24 лютого прибиральницею в офісі, але через війну втратила роботу. З першими чоловіками, з яким вона прожила 18 років, дітей вона завести не змогла. А з нинішнім чоловіком вони не розписувалися.

Жінка розповіла, що дізналася про те, що вона вагітна у травні, за три місяці після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Вона пішла на обстеження до лікаря-гінеколога, де їй повідомили новину про кількість дітей. Спочатку лікар побачив утробі двійню, після чого знайшов ще одного хлопчика і сповістив про це мати.

Від цих новин Ірина мала сльози радості. Усю вагітність вона залишалася у Києві, але спускалася в укриття, якщо звучала сирена повітряної тривоги. За її словами, вона вірить в українських захисників, а столиця їй здається безпечнішою.

Жайворонок зазначила, що спочатку переживала, як справлятиметься з трьома дітьми під час війни, але взяла себе до рук.

Діти народилися раніше за термін, тому зараз вони лежать у реанімації під наглядом лікарів. Ірина вважає, що це сталося на тлі переляку через сильні ракетні атаки напередодні нового року.

До того ж народжуватись довелося неспокійної ночі з 31 грудня на 1 січня. Ірина чула гул літаків, що пролітали над пологовим будинком, але вірила в захист ППО та ЗСУ. До того ж, пологи проходили над підвалі, а хороших умовах.

Їй робили кесарів розтин. Перше маля народилося о 02:45, друге - о 02:46, а третє - о 02:47.

Назвати їх вирішили Матвій, Богдан та Владислав. Імена вигадала молодша сестра, оскільки вона буде їхньою хрещеною мамою. Проте Ірина з матір'ю все ж таки обрали одне ім'я для наймолодшого сина - Богдан.

Незабаром після пологів Ірина планує піти на роботу, а діти залишатимуться під наглядом матері. Батьку дітей вона дала вибір, тому не наполягає на тому, щоб він на них повністю опікувався. Однак він дуже допомагає їм, часто відвідує пологовий будинок і чекає на виписки.

Киянка народила трійню у новорічну ніч під час атаки дронів: її історія.Киянка народила трійню у новорічну ніч під час атаки дронів: її історія. Фото: Департамент охорони здоров'я міста Києва

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах