Карта бойових дій в Україні 13 січня

Карта бойових дій в Україні 13 січня.

Карта бойових дій в Україні 13 січня. Фото: Carlo Bravo

Події
13 сiчня 2023 07:48

13 січня в Україні розпочалася 324-а доба повномасштабної війни, яку розпочала Російська Федерація. Ворожі війська частково захопили Соледар, але Збройні сили України відступати від міста не збираються. Ця подія не є оперативно значущою для окупантів та навряд чи передвіщає неминуче оточення ними Бахмута. РосЗМІ також дуже перебільшують успіхи у Соледарі, але показують це як частину власної "перемоги".

У Кремлі розгортаються сварки між вищим військовим командуванням та людьми, які відповідають за наступ на Україну. У 2023 році РФ готується до значних військових реформ, але, дивлячись на ситуацію, зробити це їм буде важко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 13 січня.

Карта бойових дій в Україні 13 січня.Карта бойових дій в Україні 13 січня. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби продовжувався наступ росіян на лінії Сватове-Кремінна. ЗСУ відбили штурм біля Стельмахівки  та біля Кремінної. Це може свідчити про просування українських військ у напрямку населеного пункту. До міста російське командування перекинуло 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію Повітряно-десантних військ Росії. У країна-агресорці зазначили, що біля Кислівки, Вільшани, Табаївки, Крохмального та Першотравневого Харківської області було знищено українські ДРГ, але підтверджень цьому не надали.

Українські війська покращили свої тактичні позиції поблизу Білогорівки та не підпускають окупантів до населеного пункту.

Карта бойових дій в Україні 13 січня.Карта бойових дій в Україні 13 січня. Фото: www.understandingwar.org

Українські сили, ймовірно, більше не підтримують організовану оборону в Соледарі, але ще контролюють частину міста. Також вони відбили російські штурми біля Бахмута, Роздолівки, Солі, Красної Гори, Парасковіївки, Підгороднього та неподалік Кліщіївки та Майорська.

12 січня російські окупанти також намагалися штурмувати поблизу Авдіївки в районі Первомайського та Красногорівки та хотіли атакувати Водяне та Невельське. Інформація про те, що війська РФ захопили Мар’їнку не має підтверджень.

Карта бойових дій в Україні 13 січня.Карта бойових дій в Україні 13 січня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська побудували мережу окопів і бліндажів у Раденську Херсонської області та продовжують вести звідти удари з різної зброї по правому березі Дніпра в Херсонській області.

Російські війська продовжують спроби встановити повний контроль над Запорізькою атомною електростанцією. Український персонал відмовляється підписувати контракти з окупантами, тож на ЗАЕС їдуть працівники з РФ.

Минулої доби російські війська продовжували вести обстріли з артилерії та РСЗВ на захід від Гуляйполя в Запорізькій області та в Миколаївській і Дніпропетровській областях.

Карта бойових дій в Україні 13 січня.Карта бойових дій в Україні 13 січня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах