Карта бойових дій в Україні 16 січня

Карта бойових дій в Україні 16 січня

Карта бойових дій в Україні 16 січня фото: https://t.me/operativnoZSU

Події
16 сiчня 2023 07:17
Автор: Юлия Булыга

Сьогодні, 16 січня, в Україні розпочалася 327-та доба повномасштабної війни. Кремль готується до рішучих стратегічних дій упродовж наступних шести місяців, щоб повернути ініціативу у війні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 16 січня.

Карта бойових дій в Україні 16 січняКарта бойових дій в Україні 16 січня Фото: www.understandingwar.org

Путін активізує зусилля щодо формування окупаційних сил і намагається пожвавити свою оборонно-промислову базу. Глава РФ і високопосадовці кремлівських чиновників продовжують повторювати, що, незважаючи на поразки на полі бою, Росія не відмовилася від своїх максималістських цілей. Хоча Путін не змінив своєї мети щодо війни, з'являються свідчення того, що він змінює фундаментальні аспекти підходу до неї, зробивши кілька нових напрямків зусиль.

Зокрема, глава Кремля почав публічно сигналізувати про підготовку до затяжної війни, пообіцявши, що Росія виправить помилки своїх попередніх військових кампаній та створивши умови для затяжної війни в Україні.

Військові експерти зазначають, що найнебезпечніший план дій російського наступу на північ України наразі залишається малоймовірним. Проте Кремль забезпечує гнучкість планування та, ймовірно, розширить російську військову присутність у Білорусі.

Передбачається, що Росія може перекинути додаткові сили до Білорусі у рамках навчань "Захід-2023" та "Щит Союзу-2023", які, ймовірно, відбудуться у вересні 2023 року.

12 січня Кремль направив до Білорусі високопоставленого російського офіцера, головнокомандувача Сухопутних військ Олега Салюкова — одного з трьох нових заступників Герасимова. Салюков може бути призначений до створення командно-управлінських структур, необхідні російської оперативно-ударної угруповання.

Тим часом Генштаб України повідомив, що ЗСУ відбили наземні атаки російських військ у районі Макіївки та Білогорівки Луганської області.

Карта бойових дій в Україні 16 січняКарта бойових дій в Україні 16 січня Фото: www.understandingwar.org

Російські джерела стверджували, що окупанти РФ завершили зачистку Соледара та атакували українські позиції на північ, захід та південний захід від населеного пункту.

Також загарбники продовжували наступ на Бахмут та райони на північ, схід, південь та південний захід від міста. Російські війська досягли незначних територіальних успіхів на південний захід від Бахмута в районі Андріївки.

Карта бойових дій в Україні 16 січняКарта бойових дій в Україні 16 січня Фото: www.understandingwar.org

Український військовий радник Херсонської області Сергій Хлань заявив, що російські війська посилили свою присутність на окупованій частині області, крім цього, на цю ділянку фронту прибули деякі сили групи "Вагнера".

Карта бойових дій в Україні 16 січняКарта бойових дій в Україні 16 січня Фото: www.understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах