У якому стані перебуває енергетична система Києва 17 січня

У якому стані перебуває енергетична система Києва 17 січня.

У якому стані перебуває енергетична система Києва 17 січня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
17 сiчня 2023 08:24

Через росйські обстріли енергетична інфраструктура Києва отримала значні пошкодження. Окрім цього на неї негативно впливає низька температура повітря. Тож будь-якої миті в енергетиці столиці може статися колапс. Щоб цього не допустити громадяни мають відповідально ставитися до ресурсів, а країни-партнери - допомагати зі зброєю.

Щоб тримати енергоситстему Києва у більш-менш стабільному стані, зараз діють екстрені  відключення світла. Графіки стабілізаційних обмежень не діють.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про непросту ситуацію з електроенергією розповів мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю агентство Reuters.

За його словами, зараз мова про колапс не йдеться, але якщо ситуація не покращиться, то він може статися в будь-яку секунду. Особливо є така небезпека, якщо ще будуть масовані ракетні обстріли з боку Росії.

Зараз у енергетиці Києва спостерігається 30% дефіциту. Взимку жити без світла та опалення неможливо, тому енергетики роблять все, щоб не допустити критичної ситуації.

На Щорічному економічному форумі у Давосі Віталій та Володимир Кличко ще раз заявили, що постачання Україні зброї від країн-партнерів допоможе не втратити інфраструктуру та життя людей. Україні зараз дуже потрібні нові системи ППО, які здатні збивати російські ракети.

Генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко вчора заявив, що відключення світла у Києві - це наразі єдина можливість не доводити стан енергосистеми до ще гіршої ситуації.

У 2022 році найбільше електроенергії виробляли атомні електростанції. Але зараз атомна енергетика працює не повною мірою через окупацію Запорізької АЕС. Проте складну ситуацію з енергетикою у Києві вже вирішують ремонтними роботами. Є можливість, що побоювання Віталія Кличка щодо колапсу в енергосистемі не підтвердяться.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, чи зміниться ситуація зі станом електроенергії після завершення опалювального сезону. Ймовірно, що через ремонти мереж, які зараз не проводяться, ситуація з електропостачанням навесні не покращиться

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах