"Відрядження" Миколи Тищенка до Таїланду: нардепа виключили з партії "Слуга Народу"

Нардепа Миколу Тищенка виключили з партії "Слуга Народу".

Нардепа Миколу Тищенка виключили з партії "Слуга Народу". Фото: Facebook / Yan Dobronosov

Події
26 сiчня 2023 17:55

У четвер, 26 січня, Миколу Тищенка після його поїздки до Таїланду виключили із партії "Слуга народу".

Сьогодні голова фракції Давид Арахамія заявив, що "Слуга народу" скликає термінове засідання, аби звільнити з посади заступника голови фракції народного депутата України Миколу Тищенка та виключити його зі складу партії.

"Бачу, що не всі депутати розуміють, чим повинні займатися народні депутати під час війни", - написав Арахамія.

Після того як Арахамія анонсував виключення із партії та фракції "Слуги народу"  і, відповідно, звільнення з посади заступника голови фракції, голова партії Олена Шуляк заявила, що з партії Тищенка вже виключили.

"Керуючись положеннями п.9.1.22 статті 9 Статуту Партії "Слуга народу", ухвалила рішення про виключення народного депутата Миколи Тищенка з Партії", – йдеться в заяві Шуляк.

Незабаром збереться на своє засідання фракція, на якій нардепа з неї виключать. При цьому мандат за собою Тищенко збереже, якщо його не змусять здати або не заберуть громадянство.

Причиною таких рішучих дій щодо депутата стала його поїздка до Таїланду, де він має намір провести зустріч із українською громадою.

"Посольство запрошує на зустріч із народним депутатом України 9-го скликання Миколою Тищенком для обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади у Королівстві Таїланд", - повідомляється на сайті посольства України в Таїланді.

Вказано, що всі охочі можуть поспілкуватися з Тищенком вже завтра, 27 січня, у чотиризірковому готелі Novotel у столиці Таїланду Бангкоку. Зустріч розпочнеться о 16:30 за місцевим часом (об 11:30 за Києвом).

Нагадаємо, згідно з новим указом Володимира Зеленського,  українським чиновникам заборонено виїжджати за кордон, за винятком службових відряджень.

Речник Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Тищенка не відправляли у відрядження до Таїланду.

"Миколу Тищенка ніхто за кордон не відряджав. Відповідно, і розпорядження на відрядження до Таїланду я, як Голова Верховної Ради України, не підписував", - повідомив він.

Повідомлення речник Верховної Ради Руслана Стефанчука.Повідомлення речник Верховної Ради Руслана Стефанчука. Фото:: скріншот

За даними джерел "Страны", Микола Тищенко виїхав з України ще кілька тижнів тому. Був у Європі, потім у Таїланді.

До речі, минулого року Тищенко регулярно виїжджав із сім'єю на зимівлю до Таїланду. В інтерв'ю ЗМІ розповідав, що це давня “сімейна традиція”.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Микола Тищенко привіз для бійців одного з підрозділів тероборони Києва бронежилети, які виявилися непридатними для використання.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах