Розмитнення авто у "Дії": Мінцифри пропонує нову систему розрахунку митного збору

Мінцифри пропонує нову систему розрахунку митного збору.

Мінцифри пропонує нову систему розрахунку митного збору. Фото: focus.ua

Події
27 сiчня 2023 18:31

В Україні вже в 2023 році можуть дозволити розмитнювати автомобілі через "Дію". Для цього застосовуватиметься нова формула реєстрації.

Нагадаємо, у червні Кабмін підтримав декілька законопроєктів про розмитнення легкових авто онлайн. Тоді ж розпочалась розробка цієї послуги в "Дії".

Розмитнення авто через "Дію" займатиме декілька хвилин, а також допоможе в боротьбі з корупцією у митній галузі, заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, митний збір відбуватиметься за новою схемою. Щоб система автоматично розрахувала вартість автомобіля, необхідно ввести у калькуляторі три характеристики: рік виготовлення авто, тип або об’єм двигуна чи потужність, якщо маєте електрокар.

Крім того, Федоров на прикладі показав, як завдяки новій системі зміниться вартість розмитнення.

"Наприклад, ви маєте Mitsubishi Outlander 2022 року. На бензині та з об‘ємом двигуна у 2 літри. За новими правилами заплатите 5 280 гривень, замість 19320 гривень", - додав міністр.

Законопроєкти про реєстрацію автомобілів через сервіс цифрових послуг "Дія" розглянуть у Верховній Раді уже в лютому, заявив депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в Україні з’явиться новий формат автомобільних номерів для машин, які реєструватимуть онлайн та через застосунок "Дія".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах