У гостей популярної кондитерської у Києві виявили гостру кишкову інфекцію

У гостей популярної кондитерської у Києві виявили гостру кишкову інфекцію.

У гостей популярної кондитерської у Києві виявили гостру кишкову інфекцію. Фото: dnepr.info

Події
28 сiчня 2023 15:00

Декілька гостей популярної кондитерської в центрі Києва захворіли на гостру кишкову інфекцію після відвідування закладу.

У Головному управлінні Держпродспоживслужби Києва повідомили, що після відвідування кафе Honey на вулиці Ярославів Вал, 20, у чотирьох людей виявили захворювання. Відомо, що у середу, 25 січня, вони відвідували вищезгаданий заклад, після чого вони захворіли. Троє людей потрапили до лікарні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Попередньо захворювання пов'язують із вживанням страв, які містили курячі яйця. Однак, точну причину оприлюднять після проведення епідеміологічного розслідування.

Після того, як про цей випадок стало відомо, багато відвідувачів у соцмережах висловили свою підтримку власникам кондитерської.

Багато відвідувачів підтримали кафе Honey через інцидент з отруєнням.Багато відвідувачів підтримали кафе Honey через інцидент з отруєнням. Фото: instagram.com/anyzza

Що кажуть у закладі?

Також співвласник Honey Ганна Завертайло прокоментувала ситуацію виданню "The Village Україна". За її словами, керівництво в курсі подій зараз проводиться розслідування, яке з'ясує, які продукти спровокували інфекцію у гостей.

Ганна зазначила, що до закладу вже покликали санітарно-епідеміологічну станцію та там перевіряють продукти. Вони очікують звітів, чи це пов'язано з яйцями чи чимось іншим.

Також співвласник розповіла, що для закладу закуповуються миті яйця, тому їм незрозуміло, як подібне могло статися.

З хворими, які госпіталізовані до лікарні, керівництво закладу підтримує зв'язок. Двоє їхніх клієнтів звернулися до них самостійно, ще двох Ганна знає особисто і тому безпосередньо пов'язується. Усі витрати на лікування їм обіцяють компенсувати.

У Instagram-акаунті Honey також уточнили, що гості могли отруїтися сніданками з яйцями-пашотами, бенедиктами або шакшуками, які не пройшли повну термічну обробку. До отримання результату розслідування сніданки із цими яйцями не готують. Усю партію яєць також вилучили із продажу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах