Карта бойових дій в Україні 2 лютого

Карта бойових дій в Україні 2 лютого.

Карта бойових дій в Україні 2 лютого. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
02 лютого 2023 07:06
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 2 лютого, в Україні розпочалася 344-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська продовжують наземні атаки на північний схід і південний захід від Бахмута та на лінії Сватове-Кремінна, щоб відвоювати втрачені позиції.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 2 лютого.

Українські офіційні особи продовжують попереджати про намір Росії провести вирішальну наступальну операцію на Донбасі в лютому та/або березні, підтримуючи оцінку найімовірнішого курсу дій ISW (MLCOA).

Карта бойових дій в Україні 2 лютого. Фото: ISWКарта бойових дій в Україні 2 лютого. Фото: ISW

1 лютого голова Луганської області Сергій Гайдай заявив, що українські та російські сили вступили в запеклі бої поблизу Кремінного та Сватового. Гайдай додав, що російські війська ще не сформували ударну групу на напрямку Сватове-Кремінна, але продовжують накопичувати живу силу та військову техніку в цьому районі. Генштаб України повідомив, що 1 лютого українські війська відбили російські штурми біля Ямполівки (16 км на захід від Кремінної) Донецької області.

Карта бойових дій в Україні 2 лютого. Фото: ISWКарта бойових дій в Україні 2 лютого. Фото: ISW

Російські війська продовжують наземні атаки навколо Бахмута. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російські атаки на сам Бахмут; на північний схід від Бахмута біля Спірного (25 км на північний схід), Роздолівки (15 км на північний схід), Благодатного (5 км на північ), Красної Гори (5 км на північ та Парасковіївки (6 км на північ); і на південний захід від Бахмуту поблизу Кліщіївки (7 км на південний захід). Геолокаційні кадри бойових дій показують, що російські війська незначно просунулися на північний схід від Бахмута біля Красної Гори та на північно-східній і східній околицях Бахмута, а також на південь від Бахмута біля Опитного та на південній околиці Бахмута.

Український військовослужбовець, який перебував у Бахмуті, надав детальну інформацію про російську тактику в районі міста. Оперативно-тактичне угруповання Об’єднаних сил 1 лютого опублікувало інтерв’ю з українським військовим, який заявив, що останнім часом ситуація в Бахмуті "радикально змінилася" після того, як Росія направила на лінію фронту компетентних оперативників Вагнера та Головного управління Генштабу РФ (ГРУ). "Вагнер" і ГРУ можуть використовувати більш елітні спецоперації та розвідувальні елементи для посилення атак людської хвилі в районі Бахмута. Військовослужбовець зазначив, що російські війська проводять досить успішні методи проникнення в Бахмут, відправляючи неозброєних, не екіпірованих "верблюдів" (військовослужбовців) для доставки боєприпасів і зброї на передові позиції. Ці "верблюди" часто здатні непомітно наблизитися до українських позицій. Військовослужбовець заявив, що російські війська виявляють та знищують будівлі, з яких діють українські сили. Ці методи, ймовірно, допомагають активізувати загальмований російський прогрес у Бахмуті та навколо нього, але навряд чи будуть масштабувані для підтримки більших наступальних операцій. Також незрозуміло, наскільки ефективними вони будуть на місцевості, де немає такого прикриття, яке вони, використовують безпосередньо навколо та в Бахмуті.

Карта бойових дій в Україні 2 лютого. Фото: ISWКарта бойових дій в Україні 2 лютого. Фото: ISW

Російські сили намагаються перешкодити ВСУ захопти острови у дельті річки Дніпро в Херсонській області. Керівник Українського спільного координаційного прес-центру південних сил Наталія Гуменюк 1 лютого заявила, що російські війська збільшують кількість розвідувально-диверсійних спроб у районі дельти Дніпра, ймовірно, намагаючись зімітувати загрозу ескалації на південь. м. Херсона. Геолокаційні кадри, опубліковані 30 січня, також, ймовірно, показують наслідки українського артилерійського вогню по російських військах, які здійснюють рейд на один з островів у дельті.

Карта бойових дій в Україні 2 лютого. Фото: ISWКарта бойових дій в Україні 2 лютого. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах