Карта бойових дій в Україні 9 лютого

Карта бойових дій в Україні 9 лютого.

Карта бойових дій в Україні 9 лютого. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
09 лютого 2023 07:33

Сьогодні, 9 лютого, в Україні розпочалася 351-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська відновили ініціативу в Україні та почали черговий великий наступ у Луганській області.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 9 лютого.

Темп російських операцій вздовж лінії Сватове-Кремінна на заході Луганської області помітно зріс протягом останнього тижня, і російські джерела широко повідомляють, що звичайні російські війська атакують українські оборонні рубежі та незначно просуваються вздовж кордону Харків-Луганська область, зокрема на північний захід від Сватового біля Куп’янська та на захід від Кремінної.  Геолокаційні кадри бойових дій підтвердили досягнення росіян у районі Дворічного на північний захід від Сватового.

Карта бойових дій в Україні 9 лютого.Карта бойових дій в Україні 9 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Повідомляється, що командування народної міліції Донецької народної республіки (ДНР) взяло під контроль російський артилерійський дивізіон, ймовірно, для підтримки зусиль зі зміцнення деградованих сил ДНР перед неминучим наступом Росії.

Російські офіційні особи продовжують пропонувати заходи для підготовки військової промисловості Росії до тривалої війни в Україні, а також, ймовірно, встановлюють додаткові умови для ухилення від санкцій.

Карта бойових дій в Україні 9 лютого.Карта бойових дій в Україні 9 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Голова Харківської області Олег Синегубов повідомив, що російські війська посилюють свою присутність на північний захід від Сватового в районі Куп’янська та Дворічної. 

Генштаб України повідомив. що російські війська здійснили обмежену наземну атаку поблизу Новоселівського, приблизно за 15 км на північний захід від Сватового.  Колишній командир російських бойовиків і націоналістичний мілблогер Ігор Гіркін заперечив, що станом на 8 лютого російські війська досягли будь-яких значних територіальних здобутків у Харківській області, зокрема на Куп’янському напрямку.

Глава Луганської області Сергій Гайдай 8 лютого заявив, що на Кремінському напрямку спостерігається «максимальне загострення» і російські війська намагаються прорвати українську оборону на цій ділянці.  Український Генштаб повідомив, що російські сили атакували поблизу Червонопопівкию.

Російські війська продовжували наступ на південь від Кремінної 8 лютого. Український Генштаб повідомив, що російські війська атакували поблизу Шепілового та Білогорівки. 

Карта бойових дій в Україні 9 лютого.Карта бойових дій в Україні 9 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська здійснили наземні атаки навколо Бахмута та продовжили тактичні наступи 8 лютого. Також здійснили обмежені наземні атаки в районі міста Авдіївка-Донецьк. 

Колишній російський офіцер і відомий мілблогер Ігор Гіркін стверджував, що російські війська не просунулися під Авдіївкою і зазнали великих втрат. 

Російські війська здійснили обмежений наземний удар на заході Донецької області. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми біля Богоявленки.

Карта бойових дій в Україні 9 лютого.Карта бойових дій в Україні 9 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжують будівництво оборонних укріплень у Запорізькій області. На супутникових знімках, зібраних у період з 26 січня по 7 лютого, видно, як російські війська розширюють траншейні та польові укріплення поблизу Тарасівки Запорізької області. [46] Ймовірно, російські війська побудували ці укріплення для подальшого зміцнення російських позицій уздовж траси Т0401 між Пологами та Токмаком. 

Повідомляється, що 8 лютого російські та українські сили продовжували невеликі бойові дії та розвідку в дельті річки Дніпро та на Кінбурнській косі. Міністерство оборони Сполученого Королівства (МОВ Великобританії) повідомило, що російські сили використовують невеликі човни, щоб намагатися зберегти присутність на островах у дельті річки Дніпро на південь від міста Херсона та що українські сили розгорнули далекобійну артилерію для удару по кількох російських форпостах на островах. 

Карта бойових дій в Україні 9 лютого.Карта бойових дій в Україні 9 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Повідомляється, що група Вагнера вдається до більш жорсткої тактики у своїй кампанії вербування в'язнів, можливо, у відповідь на зниження ефективності кампанії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах