Стало відомо, як організовували візит Байдена до України

Стало відомо, як організовували візит Байдена до України.

Стало відомо, як організовували візит Байдена до України. Фото: The New York Times

Події
20 лютого 2023 13:59

З'явилися подробиці щодо того, як організовували раптовий візит президента США Джо Байдена до України.

Нагадаємо, сьогодні Байден здійснив офіційний візит до України, проте заздалегідь про це ніхто не повідомляв. Зустріч із Зеленським у Києві не анонсували, а завтра президент США має відвідати Польщу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Видання The New York Times написало, як готувалися до візиту і які запобіжні заходи вжили.

Візит був організований таємно з міркувань безпеки. Офіційні представники Білого дому багато разів відкидали питання про відвідання України під час дії військового стану, проте Байден все ж таки приїхав у нашу країну.

Учора ввечері, 19 лютого, було офіційно опубліковано розклад президента США, в якому йшлося про те, що сьогодні він перебуватиме у Вашингтоні і лише ввечері вилетить до Варшави для дводенного візиту.

Однак під час публікації розкладу виявилося, що Байден уже був на іншому кінці світу. Він уже приїхав до Польщі та мав намір відвідати Україну з таємним візитом.

Як пояснюється в репортажі, Байден мав намір відвідати Україну напередодні річниці повномасштабного вторгнення РФ, щоб показати підтримку США та відданість нашій країні.

У ніч на неділю, 19 лютого, о 04:15 його літак вилетів із Вашингтона. З ним також летіли кілька журналістів, яким дозволили зняти репортаж та розіслати звіт про візит лише після його прибуття в Україну. У репортерів забрали телефони з метою обережності, вони мали зберігати таємницю про плани президента США.

Байден прилетів з журналістами, що його супроводжували, а також радником безпеки Джейком Салліваном, заступником начальника штабу Джен О'Меллі Діллон і директором з операцій Овального кабінету Енні Томасіні. Після прибуття до Польщі вони пересіли на потяг та їхали до Києва протягом 10 години.

Коли президент США приїхав до столиці України, його довезли на кортежі заздалегідь перекритими вулицями до Маріїнського палацу, де він зустрівся з Володимиром Зеленським.

Стало відомо, як організовували візит Байдену до України.Стало відомо, як організовували візит Байдену до України. Фото: The New York Times

Завтра вранці у Байдена запланована зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою, тож незабаром він повернеться до Варшави.

Як раніше писав Vgorode, президент США Джо Байден разом із президентом України Володимиром Зеленським на Михайлівській площі вшанували пам'ять загиблих захисників нашої країни. Символічно, що у цей момент у Києві пролунала сирена повітряної тривоги. Також Байдена анонсовано новий пакет військової допомоги Україні на 500 мільйонів доларів, про який розкажуть завтра в Польщі.

Стало відомо, як організовували візит Байдену до України.Стало відомо, як організовували візит Байдену до України. Фото: The New York Times
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах