Міняв iPhone на муляжі: співробітник київської митниці вкрав товарів на 40 мільйонів

Співробітник митниці змінював iPhone на муляжі. Фото: ДБР

Співробітник митниці змінював iPhone на муляжі. Фото: ДБР

Події
22 лютого 2023 16:54

Колишньому начальнику управління адміністративно-господарської діяльності Київської митниці повідомили про підозру у системному розкраданні підзвітного йому майна. Про це повідомляється на офіційному сайті ДБР.

Відомо, що зловмисник протягом кількох років реалізовував одразу кілька "схем" із привласнення техніки Apple, а також будівельних та побутових товарів, які зберігалися на складах митниці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, колишній начальник управління адміністративно-господарської діяльності Київської митниці у 2020-2021 роках незаконно привласнив електроніку, будівельні та побутові товари на загальну суму понад 40 мільйонів гривень.

Повідомляється, що 52-річний чиновник із спільника виготовляли муляжі техніки Apple і замінювали ними справжню електроніку, яка зберігалася на складах митниці. Муляжі на вигляд і за вагою нічим не відрізнялися від оригінальних виробів.

Співробітник митниці змінював iPhone на муляжі. Фото: ДБРСпівробітник митниці змінював iPhone на муляжі. Фото: ДБР

Для того, щоб вивезти будівельні матеріали, спільники підготували мішки, які візуально були схожі на мішки з будівельними матеріалами, але були наповнені пінопластом.

У ході проведення обшуку у митника знайшли посвідчення особи з інвалідністю, яке дозволяло йому вільно перетинати кордон, щоб збувати вкрадений товар. Крім цього, зловмисник не боявся розпродувати вкрадений вантаж і на території України.

Крім техніки марки Apple та будівельних матеріалів він також розкрадав електронні сигарети, косметичні засоби та лікарські препарати.

За цим фактом порушено кримінальне провадження. Колишньому чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання екс-чиновнику запобіжного заходу. Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння цих злочинів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах