Київський зоопарк презентував документальний фільм про життя під час війни

Київський зоопарк презентував документальний фільм про життя під час війни.

Київський зоопарк презентував документальний фільм про життя під час війни. Фото: Youtube/Київський зоопарк

Події
23 лютого 2023 23:44

Київський зоопарк опублікував документальну короткометражку про життя звіринця, його співробітників та вихованців за останній рік з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

9-хвилинний фільм з'явився на Youtube каналі зоопарку. Співробітники звіринця розповіли, як вони пережили період активних бойових дій поблизу Києва, бої у самій столиці та що робили, щоб заспокоїти звірів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ролику використали реальні кадри, зняті навесні 2022 року, коли Київська область ще була окупована.

З першого дня війни співробітники зоопарку, які могли продовжувати роботу, заступили на цілодобове чергування. Продовжуватиметься аж до закінчення війни. На додачу до місцевих тварин, кияни та жителі регіону привозили до зоопарку своїх тварин, яких вирішили залишити перед від'їздом із міста.

Так, у звіринці дали притулок 400 нових мешканців. Серед них були папуги, змії, крокодили, мавпи та навіть тигри. Привозили й мешканців інших українських зоопарків, які постраждали від війни. В акватераріумі з'явилося 140 нових тварин. Врятували також мавпочок із розгромленого Ясногородського зоопарку. Притулок тут знайшли 22 мавпи та 110 птахів.

За останній рік тут народилося 300 нових мешканців звіринця.

У самому зоопарку зазначили, що вижити їм вдалося завдяки підтримці громадськості, міської влади, держорганів та друзів з-за кордону, які постійно допомагали їм грошима, продуктами та ліками.

Крім того, що тварини потребували звичайного догляду, їм намагалися допомогти адаптуватися до нової родини та пережити стрес через постійні обстріли. Тож працівники зоопарку стали ще й "службою підтримки" для наляканих вихованців.

На додачу до цього, співробітникам зоопарку довелося тимчасово стати польовими кухарями та садівниками, щоб годувати тварин корисною їжею та зеленню.

Зараз зоопарк відкритий для відвідувачів, так що охочі можуть прийти і подивитися на тварин, які пережили важкі часи. Також на сайті розміщено реквізити, куди можна переказати гроші, щоб підтримати роботу зоопарку.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах