Карта бойових дій в Україні 26 лютого

Карта бойових дій в Україні 26 лютого.

Карта бойових дій в Україні 26 лютого. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
26 лютого 2023 07:16

Сьогодні, 26 лютого, в Україні розпочалася 368-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Повідомляється, що офіційні особи Великої Британії, Франції та Німеччини готують пакт Україна-НАТО, який далеко не відповідає захисту, який Україна отримає від членства в НАТО, і, схоже, відображає бажання тиснути на Україну, щоб вона погодилася на врегулювання шляхом переговорів на невигідних умовах.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 26 лютого.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко планує зустрітися з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, щоб, можливо, допомогти Росії та Китаю в ухиленні від санкцій на тлі повідомлень про те, що Китай серйозно розглядає можливість відправлення Росії летальної допомоги.

Лукашенко вдихнув нове життя в інформаційну операцію Кремля щодо Придністров’я, неправдиво заявивши, що відкриття придністровського фронту буде в інтересах Заходу.

Президент США Джо Байден відхилив мирний план Китаю з 12 пунктів, оскільки російські джерела продовжують використовувати оголошення плану для паплюження Заходу та України.

Російська влада затримала понад 50 осіб на антивоєнних демонстраціях у 14 містах Росії 24 лютого.

Карта бойових дій в Україні 26 лютого.Карта бойових дій в Україні 26 лютого. Фото: www.understandingwar.org

25 лютого російські війська продовжували атакувати на північний захід від Сватового. Український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили невдалий наступ поблизу Масютівки (51 км на північний захід від Сватового). Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай заявив, що українські війська відбили російські сили, які намагалися просунутися з використанням важкої техніки в районі Сватового.

Також російські війська продовжували наносити наземні удари в районі Кремінної. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Невського, Білогорівки та в районі Серебрянського лісу.

Карта бойових дій в Україні 26 лютого.Карта бойових дій в Україні 26 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Окупанти продовжували наносити наземні удари в районі Кремінної. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Невського, Білогорівки та в районі Серебрянського лісу.

Російські війська продовжили наступальні дії вздовж західних околиць міста Донецька. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки та в межах 36 км на південний захід від Авдіївки поблизу Водяного, Первомайського, Невельського, Мар’їнки та Новомихайлівки.

Карта бойових дій в Україні 26 лютого.Карта бойових дій в Україні 26 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжують боротися за ефективне ведення бойових дій на лінії фронту в Запорізькій області. Головне управління військової розвідки (ГУР) України оприлюднило перехоплену розмову, в якій російський військовослужбовець заявив, що 120 військовослужбовців російського 503-го мотострілецького полку намагалися провести розвідку поблизу Щербаків, але українські сили вдарили по всіх 120 чоловік.

Карта бойових дій в Україні 26 лютого.Карта бойових дій в Україні 26 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Українські офіційні особи повідомили, що російські війська продовжують розташовувати військові позиції в цивільних районах на східному (лівому) березі Херсонської області.

Керівник Українського спільного координаційного прес-центру південних сил Наталія Гуменюк 25 лютого заявила, що позиції російських військових у цивільних районах ускладнюють можливості України завдати ударів по позиціях РФ.

Гуменюк також заявив, що російські війська відкинули більшість своїх сил на десятки кілометрів від берега Дніпра і підсилюють позиції мобілізованими силами.

Карта бойових дій в Україні 26 лютого.Карта бойових дій в Україні 26 лютого. Фото: www.understandingwar.org

25 лютого російські війська продовжували регулярні обстріли на захід від Гуляйполя та Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей.

Фінансист Wagner Group Євген Пригожин і його прихильники розкритикували російського міністра оборони Сергія Шойгу через нібито «лайки» його зятя Олексія Столярова в Instagram для антивоєнних постів.

Російські війська продовжують зазнавати значних втрат на полі бою, що спонукало деяких мілблогерів критикувати Міністерство оборони (МО) Росії за те, що воно не визнало масштабу втрат.

Російська влада використовує українських дітей з Маріуполя як пропаганду, щоб неправдиво зобразити Росію як рятівника окупованих територій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах