У Києві хочуть встановити оригінальний фонтан, присвячений Григорію Сковороді

У Києві хочуть встановити фонтан, присвячений Сковороді. Фото: БФ Дениса Парамонова

У Києві хочуть встановити фонтан, присвячений Сковороді. Фото: БФ Дениса Парамонова

Події
07 березня 2023 15:20

У центрі Києва планують встановити незвичайний фонтан, виконаний у формі оригінальної скульптурної композиції, який буде присвячений 300-річчю відомого українського філософа Григорія Сковороди.

Про це повідомили на офіційній сторінці Благодійного фонду Дениса Парамонова у соцмережах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як стало відомо, благодійний фонд хоче встановити у центрі столиці фонтан, присвячений 300-річчю видатного українського філософа Григорія Сковороди. Повідомляється, що вже зараз проводяться підготовчі геодезичні роботи і в найближчому майбутньому жителі та гості столиці зможуть милуватися новим арт-об'єктом.

З посту в соцмережах стає зрозуміло, що в основі скульптурної композиції лежить символічне зерно, у середину якого вмонтовано вази та амфори різного розміру. Композиція буде виготовлена з бронзи та граніту. Цікаво, що висота фонтану складатиме майже чотири метри.

У Києві хочуть встановити фонтан, присвячений Сковороді. Фото: БФ Дениса ПарамоноваУ Києві хочуть встановити фонтан, присвячений Сковороді. Фото: БФ Дениса Парамонова

На створення оригінального фонтану митців наштовхнула ідея Григорія Сковороди про "філософське джерело". Її суть полягає в тому, що із зерна життя розливається "божественна благодать" кожному однаково, неупереджено і справедливо, і не залежить вона від розміру посудини – людини, яка її приймає.

Автором проекту виступає відомий скульптор Михайло Рева. Планується, що фонтан буде повністю змонтовано та введено в експлуатацію вже до кінця 2023 року.

- Григорій Сковорода – видатний філософ, добре відомий своєю творчістю далеко за межами нашої держави. Збереження і захист культурного коду України – завдання кожного. І поява «філософського джерела» нашого видатного земляка у сучасній інтерпретації в центрі столиці як найкраще сприятиме цьому, - зазначають у Благодійному фонді Дениса Парамонова.

У Києві хочуть встановити фонтан, присвячений Сковороді. Фото: БФ Дениса ПарамоноваУ Києві хочуть встановити фонтан, присвячений Сковороді. Фото: БФ Дениса Парамонова

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах