У Міноборони РФ ракетний обстріл України назвали "ударом відплати"

У Міноборони РФ ракетний обстріл України 9 березня назвали "ударом відплати".

У Міноборони РФ ракетний обстріл України 9 березня назвали "ударом відплати". Фото: t.me/smotri_media

Події
09 березня 2023 14:50

У Міністерстві оборони РФ вважають ранковий масований ракетний обстріл України "відплатою за терористичні акції у Брянській області".

Нагадаємо, 2 березня російська влада заявила, що до Брянської області проникла "українська ДРГ", яка обстріляла автомобіль. В результаті цього, за їхніми даними, нібито було вбито двох чоловіків і поранено 10-річного хлопчика. Президент Росії Володимир Путін назвав ці події "черговим терористичним актом".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відповідальність за проникнення на територію РФ взяв він "Русский добровольческий корпус", який воює на боці України проти російських окупантів. "РДК" опублікував відео, як його учасники у камуфляжі стоять біля "Любечанського фельшерсько-акушерського пункту" і кажуть, що перетнули кордон Росії, щоб продемонструвати, що "росіяни зі зброєю в руках можуть боротися з режимом". При цьому випадок із розстрілом вони називають брехнею.

Українська влада спростувала версію РФ про "українських диверсантів".

За тиждень після цього, 9 березня, Росія завдала масованого ракетного удару територією України. Було випущено 81 ракету, сили ППО України змогли збити 34 з них і ще 4 безпілотники. Цей обстріл у Росії назвали "ударом відплати у відповідь на організовані київським режимом терористичні акції у Брянській області", йдеться у зведенні Міноборони РФ.

У звіті вони визнають, що використовували ракети великої дальності повітряного, морського та наземного базування, у тому числі гіперзвуковий ракетний комплекс "Кинжал" і нібито вразили ключові елементи військової інфраструктури України, підприємства оборонно-промислового комплексу та об'єкти енергетики, що їх забезпечують. Також вони пишуть, що знищили місця базування ударних безпілотників, зірвали перекидання резервів та залізничних перевезень іноземного озброєння та вивели з ладу виробничі потужності з ремонту військової техніки та виробництва боєприпасів.

- Мета удару досягнуто. Усі призначені об'єкти вражені, – зазначено у зведенні.

Як у Мінобороні РФ Як у Мінобороні РФ

Зазначимо, що в ніч на 9 березня Росія завдала ракетних ударів у 10 областях України та Києві. Внаслідок ракетного удару в деяких регіонах зникло світло, були проблеми з водопостачанням та опаленням. Також є загиблі серед мирних мешканців.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах