Медика з Бучі, яка рятувала людей в окупації, нагородили почесним орденом

Медика із Бучі, яка рятувала людей в окупації, нагородили почесним орденом.

Медика із Бучі, яка рятувала людей в окупації, нагородили почесним орденом. Фото: facebook.com/bucharada.gov.ua

Події
10 березня 2023 07:37

Медика Людмилу Скакалову, яка залишилася у Бучі під час окупації російськими військами навесні 2022 року та надавала допомогу постраждалим людям, отримала державну нагороду - Орден Княгині Ольги ІІІ ступеня.

Жінка була єдиним лікарем, який працював у березні у міській лікарні на вулиці Енергетиків. Загалом вона працює старшим фельдшером пункту швидкої допомоги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після того, як медперсонал лікарні евакуювався по "зеленому коридору", Людмила залишилася в установі та допомагала людям, які постраждали через бойові дії та окупацію, повідомили у Бучанській міській раді.

Навіть більше, жінка організувала у приміщенні лікарні гуманітарний аптечний пункт, де безкоштовно видавала бучанцям медикаменти, які були в наявності.

Незважаючи на нестачу ліків та медичного обладнання, вона приймала тяжко поранених та врятувала життя як мінімум трьом жителям Бучі.

Відомо, що першою врятованою стала Ольга Бойко, яку із кулею у серце 13 березня привезли на тачці. Завдяки медичній допомозі Людмили, постраждала вижила і зараз проходить лікування в Німеччині.

17 березня до Бучанської лікарні потрапив тяжко поранений Олександр Фурса. Йому робили необхідні перев'язки, кололи антибіотики і через два дні, 19 березня, змогли відправити "гуманітарним коридором" на операцію до Києва.

Третьою людиною, якій Людмила врятувала життя, була мешканка Лісової Бучі Ірина. Вона отримала осколкове поранення спини, ноги та живота та вижила завдяки роботі фельдшера. Коли Бучу звільнили, постраждалу нарешті змогли перевезти до однієї з київських лікарень.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах