Російський режиссер приїхав до Києва для зйомок фільму про сиріт із Бахмута

Російський режиссер приїхав до Києва для зйомок фільму про сиріт із Бахмута.

Російський режиссер приїхав до Києва для зйомок фільму про сиріт із Бахмута. Фото: classicalmusicnews.ru

Події
13 березня 2023 21:49

У Києві спалахнув скандал через приїзд російського режисера Олександра Молочникова, який має намір зняти фільм про дітей-сиріт із Бахмута.

Молочників набирає на кастингах дітей для зйомок, не розповідаючи при цьому їхнім батькам про сам проект і свою минулу кар'єру в Росії. Про це розповіла режисерка Ірина Цілик.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інформацію вона отримала від знайомого художника-постановника Івана Левченка, до якого Молочніков звернувся із пропозицією про співпрацю. За словами Ірини, Іван дізнався якнайбільше про цей проект, отримав сценарій і навіть записав їхню розмову на аудіо. До того ж, росіянин йому розповів, що нібито отримав підтримку Офісу президента України та прес-картки для себе та оператора.

Що відомо про Молочникова?

Олександру 30 років. У Росії він займався акторською та режисерською діяльністю. Минулого року він зняв веб-серіал російського виробництва під назвою "Монастир". Прем'єра відбулася наприкінці минулого року.

Проте сам Молочніков зараз переїхав до США та живе там завдяки отриманому ще у дитинстві американському громадянству. Про свої зв'язки з Росією батьків потенційних акторів він не повідомляє.

Що із фільмом?

Зйомки його проекту планують провести найближчими днями – 16-18 березня під Києвом у якійсь зруйнованій будівлі. Проте громадськість вже активно виступає проти цього. Також після оприлюднення інформації обурилися багато батьків, які хотіли відправити своїх дітей на кастинг проекту.

На цю новину відреагувала і нардеп Ірина Геращенко. За її словами, депутати вже готують запит до Офісу президента, щоб отримати докладне пояснення, як Молочникову та його оператору видали українську візу і що вони взагалі роблять в Україні.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах