Карта бойових дій в Україні 19 березня

Карта бойових дій в Україні 19 березня.

Карта бойових дій в Україні 19 березня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
19 березня 2023 10:37
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 19 березня, в Україні розпочалася 389-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська вели обмежені наземні удари на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, а також продовжує наступати в районі Бахмута та на підступах до Донецька.  

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 19 березня.

Президент Росії Володимир Путін придушує будь-які антивоєнні виступи і незаконне привласнення військового майна в Росії.

В свою чергу, фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, ймовірно, намагається створити інформаційні умови для кульмінації свого угрупування навколо Бахмута. Російська регіональна влада може розривати зв'язки з Пригожиним.

Карта бойових дій в Україні 19 березня.Карта бойових дій в Україні 19 березня. Фото: ISW

Російські війська вели обмежені наземні удари на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, а також продовжує наступати в районі Бахмута та на підступах до Донецька.

Український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Діброви та Григорівки. Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що російські війська намагаються просунутися по всьому східному фронту, а найбільш запеклі бої точаться біля Торського, Кремінної, Білогорівки та Спірного.

Карта бойових дій в Україні 19 березня.Карта бойових дій в Україні 19 березня. Фото: ISW

18 березня російські війська продовжили наступ у Бахмуті та його околицях. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили наступальні дії російських військ поблизу Бахмута, в 11 км на північний захід від Бахмута в районі Оріхово-Василівки та Григорівки та в 6 км на південний захід від Бахмута в районі Іванівського та Кліщіївки. У Генштабі України уточнили, що українські війська відбили російські штурми в північній частині Бахмута, що, ймовірно, свідчить про зосередження наступальних дій російських військ у північній частині міста. ISW не спостерігає жодного візуального підтвердження того, що російські сили просунулися на територію комплексу AZOM.

ISW оцінило, що російські війська окупували приблизно 50 відсотків Бахмута станом на 8 березня, і ISW не спостерігає темпів просування з тих пір, які б відповідали значно завищенним заявам про контроль "вагнерівців" над Бахмутом.

Карта бойових дій в Україні 19 березня.Карта бойових дій в Україні 19 березня. Фото: ISW

18 березня російські війська продовжили наступ на околицях Донецька. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Кам’янки, а також у 27 км на південний захід від Авдіївки поблизу Невельського, Північного, Первомайського і Мар'янки. Російські військові блогери стверджували, що російські війська також штурмували Водяне.

Карта бойових дій в Україні 19 березня.Карта бойових дій в Україні 19 березня. Фото: ISW

18 березня російські війська продовжували вести регулярний вогонь на захід від Гуляйполя та в Херсонській та Миколаївській областях. Керівник Українського спільного координаційного прес-центру ПДВ Наталія Гуменюк повідомила, що російські війська знизили швидкість артилерійського вогню на Дніпрі. Гуменюк також заявив, що російські сили змушені постійно змінювати позиції на східному (лівобережному) Херсонщині через обстріл української артилерії.

Російські війська продовжують зводити оборонні укріплення вздовж наземних комунікацій в окупованому Криму та поблизу нього. Генштаб України повідомив, що російські війська будують укріплення між Ішунем і Воїнкою на півночі Криму, а на кадрах у соціальних мережах видно великі купи дерев’яних піддонів, як повідомляється, біля мосту через річку Чатарлук між Ішунем і Воронцівкою на трасі N05 Армянськ-Джанкой-Сімферополь. Українське джерело опублікувало зображення поваленого лісу та заявило, що російські війська використовують дерева для будівництва окопів та інших укріплень у Чонгарі Херсонської області (4 км від адмінкордону Херсонської області та Криму на трасі М-18 Мелітополь-Джанкой).

Карта бойових дій в Україні 19 березня.Карта бойових дій в Україні 19 березня. Фото: ISW

Карта бойових дій в Україні 19 березня.Карта бойових дій в Україні 19 березня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах