Програма обміну старих ламп на енергозберігаючі починає добігати кінця

Програма обміну старих ламп на енергозберігаючі починає добігати кінця.

Програма обміну старих ламп на енергозберігаючі починає добігати кінця. Фото: bukoda.gov.ua

Події
22 березня 2023 20:42
Автор: Дарья Кунец

Поступово починає зменшуватися кількість відділень "Укрпошти", де можна обміняти старі лампи на LED.

Вже з 22 березня "Укрпошта" розпочинає скорочення кількості відділень, які беруть участь у програмі скасування старих ламп розжарювання на нові.

Як повідомляє прес-служба Міністерства економіки, причина цього – зменшення попиту населення на лампи у багатьох відділеннях. Тож уже до кінця місяця багато поштових відділень надаватимуть лише традиційні поштові послуги, а також пов'язані з фінансовими питаннями.

Як і раніше, можна буде міняти лампи в центральних відділеннях "Укрпошти", а також тих, які мають попит у населення. При цьому є винятки для віддаленої сільської місцевості. Там лампи почали міняти пізніше, ніж в інших місцях, тож обмін у таких населених пунктах триватиме до кінця квітня.

З 1 травня старі лампи на LED можна буде поміняти лише у 23 відділеннях в обласних центрах країни, де прогнозується високий попит на такий обмін. Програма закінчується наприкінці травня.

Загалом за програмою можна було поміняти лампи у 23 тисячі населених пунктів України. У програмі обміну брали участь майже три мільйони людей. Загалом жителі України змінили 14 мільйонів ламп. Доступними для обміну залишаються ще 11 мільйонів ламп.

Нагадаємо, Vgorode писав, що в "Укрпошті" показали незвичайні лампи, які їм принесли на обмін.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах