Карта бойових дій в Україні 23 березня

Карта бойових дій в Україні 23 березня.

Карта бойових дій в Україні 23 березня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
23 березня 2023 07:40
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 23 березня, в Україні розпочалася 393-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська здійснили обмежену атаку з безпілотників і ракет по Україні вночі з 21 на 22 березня, що свідчить про те, що російські сили продовжують боротися з нестачею високоточних ракет.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 23 березня. 

У Генштабі України повідомили, що російські війська здійснили 21 удар по житлових і інфраструктурних районах Київської, Житомирської, Запорізької та Одеської областей, українські війська збили 16 безпілотників. Українські офіційні особи заявили, що російські війська завдали ударів по двох багатоповерхових будинках у місті Запоріжжя, убивши щонайменше одного мирного жителя та поранивши 33. Російські війська завдавали більш інтенсивних і широкомасштабних ударів під час авіаційної та ракетної кампанії восени 2022 року, що свідчить про те, що зараз російські сили, можливо, обмежують використання високоточних боєприпасів для цих ударних кампаній або просто не мають необхідних боєприпасів для підтримки ударних кампаній, як це було раніше.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу пішов і відмовився відповідати на запитання про те, як скоро чекати миру в Україні. Журналіст російського ЗМІ ТВ "Звезда" спочатку запитав Шойгу, чим закінчиться війна, на що Шойгу відповів: "Будь-яка війна закінчується миром". Потім журналіст запитав Шойгу, як скоро чекати миру в Україні. Україна. Шойгу не відповів на запитання і пішов геть. Телеканал "Звезда" спочатку показав кадри, на яких Шойгу йде, але вирізав їх пізніше. Раніше ISW повідомляло, що Кремль має на меті створити інформаційні умови та підготувати російський інформаційний простір до тривалої війни.

Темп російських операцій навколо Бахмута, здається, сповільнюється на тлі західних повідомлень про те, що російські війська можуть намагатися розпочати наступ в інших напрямках. 21 березня речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що російські та українські війська продовжують надавати пріоритет операціям навколо Бахмута і що російські війська можуть спробувати провести ще один наступ, можливо, у багатьох різних напрямках.

Карта бойових дій в Україні 23 березня.Карта бойових дій в Україні 23 березня. Фото: ISW

22 березня російські війська здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна. Генштаб України повідомив, що російські війська завдали невдалих наземних ударів поблизу Макіївки, Кремінної, Діброви, Білогорівки, Веселе.

Карта бойових дій в Україні 23 березня.Карта бойових дій в Україні 23 березня. Фото: ISW

22 березня російські війська продовжували наступальні дії в Бахмуті та його околицях. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили наступ росіян у південному та північному Бахмуті; за 14 км на північний захід від Бахмута в Богданівці, Гриворівці та Оріхово-Василівці; і в межах 21 км на південний захід від Бахмута в Предтечиному, Іванівському, Кліщіївці та Майорську.[31] Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що російські війська продовжують спроби просунутися з околиць до центру Бахмута.

Українські війська ведуть тактичні контратаки по північно-західній та південно-західній околицях Бахмута. Міністерство оборони Великої Британії заявило, що українські сили розпочали контратаку на захід від Бахмута, щоб зменшити тиск на трасі T0504 (H-32) до Бахмута. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 березня, показали українські контратаки на південь від Іванівського та на південний схід від Богданівки. Російське джерело також стверджувало, що українські сили спробували контратаку в районі траси Т0504.

Карта бойових дій в Україні 23 березня.Карта бойових дій в Україні 23 березня. Фото: ISW

Російські війська активізують наступальні дії в районі Авдіївки. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки на північ від Авдіївки в Новокалиновому, Новобахмутівці, Красногорівці, Степовому, Ласточкиному та Бердичі; на захід Сіверне, Водяне, Первомайське; та Авдіївка.

Російські війська починають штурмові операції на захід від Донецька, але станом на цю публікацію не відновили наступ поблизу Вугледара. Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували Мар’їнку та Побєду, відповідно за 22 та 25 км на південний захід від Донецька.

Карта бойових дій в Україні 23 березня.Карта бойових дій в Україні 23 березня. Фото: ISW

Українські війська продовжують розчистку східного (лівого) берега Дніпра. 21 березня прес-секретар Південного оперативного командування України Наталія Гуменюк заявила, що українські сили продовжують очищати 20-30-кілометрову смугу у невстановленому місці на східному (лівому) березі річки Дніпро, щоб захистити населення на західному (правому) березі від постійного нападу. Російські обстріли. Гуменюк заявила, що українські сили знищили російський склад боєприпасів на Кінбурнській косі, не даючи російським силам обстрілів з цього району протягом невизначеного періоду часу.

Карта бойових дій в Україні 23 березня.Карта бойових дій в Україні 23 березня. Фото: ISW

Карта бойових дій в Україні 23 березня.Карта бойових дій в Україні 23 березня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах