Один з організаторів "п'яних вечірок" отримав умовний термін за марихуану

Один із організаторів "п'яних вечірок" отримав умовний термін за марихуану.

Один із організаторів "п'яних вечірок" отримав умовний термін за марихуану. Фото: t.me/andrii_nebytov

Події
25 березня 2023 15:41

Один із організаторів "п'яних вечірок", на яких спаювали дівчат і вживали наркотичні речовини в Києві, отримав умовний термін, але поки що по одній кримінальній справі.

Передісторія

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що до Києва з Івано-Франківська приїхало п'ять-сім хлопців, які організовували у столиці "тусівки", накачували молодих дівчат алкоголем та наркотиками, ґвалтували їх руками та викладали відео зі своїми діями у соціальні мережі. Цей інцидент швидко набув розголосу, тому поліцейські взялися за оперативний пошук злочинців. Крім того, з'ясувалося, що хлопці незаконно отримували великі суми грошей, купуючи на Амазоні дорогий товар і не оплачуючи його.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поліція встановила особи порушників та провела у них обшуки. Під час розмови з хлопцями їм вручили повістки у "військкомат". Двом чоловікам окремо повідомили про підозру. Проте вести справу про згвалтування чи сексуальне насильство поки що не можуть, бо немає жодної заяви від потерпілих дівчат. Також порядок денний отримав і адвокат організаторів "п'яних тусовок" Артем Захаров. Однак у коментарі журналістам він розповів, що вже не захищатиме хлопців. Він був присутній лише під час обшуків і не вестиме справу далі.

Що із справою про наркотики?

21 березня один із організаторів Ярослав Домбровський отримав умовний термін у Голосіївському суді за незаконне придбання та зберігання наркотичної речовини. Марихуану виявили у нього під час обшуків 25 січня 2023 року, ще до затримання у справі про "п'яні вечірки". Про це пише Obozrevatel, посилаючись на копію судового вироку.

Було встановлено, що 19-річний Ярослав купив канабіс для власного вжитку без мети збуту. У нього вилучили 8,69 грам забороненої речовини, через що було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 КК України.

Фігуранта визнали винним та призначили йому покарання у вигляді обмеження волі на один рік. Проте термін вирішили надати умовний. Домбровський зобов'язаний періодично зазначатись у уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання та не виїжджати за межі України без погодження з цим органом.

Суд мав можливість призначити покарання у вигляді штрафу, однак у підсудного були відсутні відомості щодо працевлаштування, тому не було підтверджень, що він зможе виплатити потрібну суму штрафу.

На думку суду, призначене покарання можна вважати необхідним та достатнім для виправлення фігуранта та запобігання вчиненню ним нових провин та злочинів.

Що відомо про третього підозрюваного?

Нещодавно було повідомлено про підозру третього фігуранта - 21-річного блогера Олега Захара. Його мають намір судити як співучасника сексуального насильства та за фіксування злочинних дій на камеру. За це йому світить до семи років ув'язнення.

Учора, 24 березня, пройшло закрите засідання суду, на якому підозрюваному обирали запобіжний захід. Його вирішили посадити у СІЗО із можливістю вийти під заставу у розмірі 402 тисячі гривень.

При цьому адвокат фігуранта просив повністю відмовити у задоволенні клопотання сторони обвинувачення.

На суді були присутні знайомі цього блогера, четверо з них подали заяви про взяття фігуранта на поруки, пише Watchers.Media.

Заставу підозрюваний може внести протягом п'яти днів. Якщо він це зробить, то йому потрібно буде приходити до слідчого, прокурора та до суду на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання чи роботи, а також уникати спілкування зі свідками та потерпілими.

Підозрюваний Олег Захар на засіданні суду.Підозрюваний Олег Захар на засіданні суду. Фото: Аліна Кондратенко

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах