На Закарпатті підліткам за зґвалтування дівчинки дали умовний термін: спалахнув скандал

На Закарпатті підліткам за зґвалтування дівчинки надали умовний термін. Фото: із відкритих джерел

На Закарпатті підліткам за зґвалтування дівчинки надали умовний термін. Фото: із відкритих джерел

Події
25 березня 2023 17:53

Трьом підліткам із Закарпаття, які по черзі ґвалтували свою 14-річну подругу та знімали все на відео, суд присудив умовний термін.

Всім фігурантам призначили випробувальний термін на два роки та зобов'язали їх виплатити потерпілій компенсацію за заподіяну моральну шкоду.

Це рішення викликало величезний суспільний резонанс. Блогери та користувачі соцмереж почали закликати українців стати на захист жертви і не замовчувати подібні злочини. Люди вимагають покарати злочинців за всією суворістю закону та переглянути рішення суду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вердикт Воловецького районного суду на Закарпатті був опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

Що сталося

Як виявилося, злочин було скоєно ще у серпні 2021 року. Відомо про це стало лише через три тижні – саме тоді ґвалтівники опублікували відео своїх знущань над дівчинкою в інтернеті та почали розповсюджувати цей контент серед своїх знайомих та однокласників.

Про те, що сталося, дізналася 63-річна бабуся постраждалої - саме вона і звернулася до поліції із заявою про зґвалтування її 14-річної онуки.

Слідство встановило, що троє місцевих мешканців – двоє 15-річних та один 14-річний підлітки – запросили в гості свою 14-річну подругу. Зловмисники обманним шляхом заманили дівчинку до підвалу, де один із юнаків ударив її в живіт, після чого інший нахилив жертву та стиснув її голову між своїми ногами. Після цього дівчинку розділи та по черзі зґвалтували. Все, що відбувалося, підлітки знімали на відео, а потім почали розповсюджувати цей контент серед знайомих та однокласників.

Співробітники поліції Закарпаття провели всі необхідні першочергові слідчі дії, зібрали достатньо доказів та повідомили всім трьом про підозру у скоєнні групового зґвалтування неповнолітньої.

Слід зазначити, що всіх хлопців позитивно характеризували як за місцем проживання, так і у школі. Усі підлітки виховувалися у благополучних сім'ях. Вчителі та оточення прохали суд не наказувати гвалтівників дуже суворо та наполягали на умовному терміні.

Постраждала дружила з цими хлопцями та прийшла до них у гості добровільно – вона навіть не здогадувалася, що вони хочуть із нею зробити.

Зрештою суд визнав винними ґвалтівників та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк п'ять років. Однак через їх малолітній вік суд вирішив позбавити їх реального покарання і призначив трьом фігурантам справи покарання у вигляді випробувального терміну на два роки.

Зазначається, що постраждала просила виплатити їй 450 тисяч гривень моральної шкоди, проте кожен із обвинувачених відшкодували їй по 20 тисяч гривень. Після цього сторона звинувачення просила суд стягнути різницю (390 тисяч) на свою користь.

В результаті суд зобов'язав кожного із злочинців виплатити потерпілій по 60 тисяч гривень, а також покрити процесуальні витрати у розмірі понад 25 тисяч для кожного. Рішення суду може бути оскаржено протягом 30 днів.

Реакція громадськості

Ця ситуація викликала широкий суспільний резонанс. Багато блогерів та інфлюенсерів почали говорити про несправедливе рішення суду.

У соцмережах почали активно закликати не замовчувати подібні злочини, а ґвалтівникам вимагають призначити реальне покарання, а саме - посадити їх у в'язницю.

Сподіватимемося, що суд перегляне свій вирок і ґвалтівники понесуть справедливе покарання.

@annnchiiii вдячна за поширення всім небайдужим 💔 #укррадфем #фемінізм #згвалтування ♬ Lasso the Sun - Preston Woolsey

@tykhenkaa

'троє підлітків уникли наказання' - за такою фразою можете знайти статті та почитати детальніше.

♬ оригінальний звук - тихенька не тихенька

@satariot Увага! ПОТРІБЕН РОЗГОЛОС ДЕЛА! #ґвалтівниказаграти #ґвалтівники #закарпаття #фемінізмпотрібен #праважінок #фемінізм ♬ оригінальний звук - Саточка

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах