У Києві помер волонтер із Польщі, який був поранений під Костянтинівкою

У Києві помер волонтер із Польщі Марек. Фото: Inicjatywa Nehemiasz

У Києві помер волонтер із Польщі Марек. Фото: Inicjatywa Nehemiasz

Події
28 березня 2023 15:09

Волонтер із Польщі Марек, який з осені 2022 року займався доставкою в Україну гуманітарної допомоги, помер в одній із київських лікарень.

Повідомляється, що Марека було поранено 16 березня під час російської атаки на Костянтинівку та Часів Яр, що на Донеччині.

За життя волонтера боролися медики, проте, на жаль, поранення виявилися дуже серйозними, і Марек помер у столичній лікарні.

Інформація про це з'явилася на сторінці польської некомерційної організації Inicjatywa Nehemiasz у Фейсбук.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Марек почав доставляти гуманітарну допомогу в Україну з осені 2022 року. Він встиг побувати в Ірпені та Фастові, а також у Запорізькій та Донецькій областях.

Волонтер дуже серйозно ставився до гуманітарних поїздок: брав участь у їхній підготовці, постійно контактував з українською стороною та приймав у таких поїздках активну участь.

Також повідомляється, що Марек пройшов спеціальний курс підготовки від Американського фонду для добровольців, які виїжджають до прифронтових регіонів. Він умів надавати кваліфіковану медичну допомогу та був добре підготовлений.

У Києві помер волонтер із Польщі Марек. Фото: Inicjatywa NehemiaszУ Києві помер волонтер із Польщі Марек. Фото: Inicjatywa Nehemiasz

Волонтер отримав тяжкі поранення 16 березня під час обстрілу військовими РФ території Костянтинівки та Часового Яру, що на Донеччині. Під час обстрілу постраждав Марек та ще один волонтер, а також четверо мирних жителів.

- Незважаючи на миттєву евакуацію та професіоналізм українських медиків, які багато годин боролися за його життя, Марек помер у київській клініці, - повідомляється у Фейсбук.

Варто зазначити, що під постом про загибель Марека українці дякують Польщі та всім її жителям за надання всебічної допомоги нашій країні та також оплакують волонтера з позивним "Ведмедик".

У Києві помер волонтер із Польщі Марек. Фото: Inicjatywa NehemiaszУ Києві помер волонтер із Польщі Марек. Фото: Inicjatywa Nehemiasz

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах