Коли почнуть виселяти ченців із Києво-Печерської Лаври та чи працюватимуть храми після виселення

Коли почнуть виселяти ченців із Києво-Печерської Лаври та чи працюватимуть храми після виселення.

Коли почнуть виселяти ченців із Києво-Печерської Лаври та чи працюватимуть храми після виселення. Фото: Wikipedia

Події
29 березня 2023 19:31
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 29 березня, останній термін, коли ченці та священики Києво-Печерської Лаври можуть залишатися у приміщеннях монастиря. Незабаром їх мають почати звідти виселяти.

Українська православна церква Московського патріархату отримала листа, в якому йдеться про виселення ченців із Києво-Печерської Лаври. Розпочати процедуру виселення планується вже завтра, 30 березня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У листі, підписаному в.о. директора Національного заповідника Києво-Печерська Лавра, сказано, що комісія з прийому-передачі майна Лаври розпочне свою роботу саме 30 березня. Адміністрація заповідника наполягає на визволенні приміщень Лаври.

У прикладеному до документу плані приймання-передачі перераховуються всі корпуси монастиря, передає "Кореспондент" з посиланням на соцмережі.

Про майбутнє Лаври розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов. За його твердженням, насильно виселяти з Лаври не будуть: "ніхто нікого не витягуватиме звідти за ноги або застосовуватиме насильство. Все буде, згідно з чинним законодавством, відпрацьовано".

Також він запевнив, що церкви у Лаврі будуть відкриті для богослужінь, але службу у них мають вести не священики УПЦ МП. "29 березня ви повинні покинути цю обитель, перейти в інше місце" - цим висловлюванням Данилов, мабуть, натякнув, що московська церква буде позбавлена можливості проводити богослужіння у Лаврі.

Коли почнуть виселяти ченців із Києво-Печерської Лаври та чи працюватимуть храми після виселення фото 1Коли почнуть виселяти ченців із Києво-Печерської Лаври та чи працюватимуть храми після виселення фото 1

Коли почнуть виселяти ченців із Києво-Печерської Лаври та чи працюватимуть храми після виселення фото 2 1Коли почнуть виселяти ченців із Києво-Печерської Лаври та чи працюватимуть храми після виселення фото 2

Нагадаємо, Vgorode вже писав, що ченці Києво-Печерської Лаври останні дні вивозять із монастиря своє майно.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах