СБУ вручила підозру митрополиту Павлу: подробиці

СБУ вручила підозру митрополиту Павлу, відомому як Паша Мерседес.

СБУ вручила підозру митрополиту Павлу, відомому як Паша Мерседес. Фото: 24 Канал

Події
01 квiтня 2023 12:57

Служба безпеки Україна вручила підозру колишньому наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу (Лебедю), відомому також як Паша Мерседес.

Про це заявив сам митрополит у відео, повідомляє Zn.ua.

– Сьогодні о 7:30 мені вручили підозру. Субота, вихідний, не дали можливості помолитися, ну боже на допомогу. Нині у моєму будинку будуть обшуки. Я не заважаю, – заявив митрополит УПЦ МП.

За даними "Української правди", Павло підозрюється за двома статтями Кримінального кодексу України: розпалювання міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та виправдання збройної агресії РФ (ст. 436 ККУ). Як повідомляє "Україна Зараз" після вручення підозри наміснику Лаври Павлу, його корпус у монастирі оточили поліцейські.

Згодом Павло повідомив, що його відправили під домашній арешт. Каже, сходить причаститись і потім підпише протокол. Однак через деякий час він поспішно залишив територію Лаври на своєму автомобілі. Мітингувальники, які прийшли до стін Святині, "проводили" священнослужителя російської церкви вигуками "Спасибі, СБУ" та "Ганьба".

За повідомленнями "Україна зараз", слідчі СБУ також пішли із Лаври. Офіційно СБУ не коментує вручення підозри та обшуки.

Раніше прес-служба УПЦ повідомила, що митрополита Павла викликали до 12.00 на допит.

Нагадаємо, 29 березня у Києво-Печерській Лаврі відбулося останнє богослужіння УПЦ МП і наступного дня, 30 березня, історична місцевість мала повністю повернутися у власність держави.

Проте, представники Російської церкви не захотіли залишати територію заповідника. Митрополит Павло спочатку аргументував цю відмову тим, що слід дочекатися остаточного рішення суду. Але пізніше священнослужитель перейшов до більш агресивної риторики та дій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах