Карта бойових дій в Україні 2 квітня

Карта бойових дій в Україні 2 квітня.

Карта бойових дій в Україні 2 квітня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
02 квiтня 2023 10:47
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 2 квітня, в Україні розпочалася 403-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські, українські та західні джерела відзначали, що російський зимовий наступ не зміг досягти мети Кремля захопити всю Донецьку та Луганську області до 31 березня.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 2 квітня.

Зростаючі російські припущення про зміни російського військового командування, ймовірно, вказують на те, що Росія незабаром може змінити своє вище військове командування через невдалий зимовий наступ.
Російські війська вели обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Кремінна.

Російські війська не здобули жодних підтверджених успіхів у Бахмуті та навколо нього та продовжували наступальні операції вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк.

Мапа бойових дій в Україні 2 квітня.Мапа бойових дій в Україні 2 квітня. Фото: ISW

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Кремінна. Український Генштаб повідомив, що російські війська вели невдалі наступальні дії поблизу Кремінної; за 21 км на північний захід від Креміні біля Червонопопівки та Макіївки; і в межах 20 км на південь від Кремінної біля Діброви, Григорівки, Білогорівки та Верхньокам'янського. Геолокаційні кадри показують, що українські сили здійснили обмежене просування на захід від Червонопопівки та на північний схід від Верхньокам’янського. У Луганській обласній військовій адміністрації України заявили, що найбільш інтенсивні бої точилися біля Білогорівки. Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що російські сили, які діють на Куп’янсько-Лиманському напрямку, сформовані переважно з мобілізованого особового складу десантно-мотострілкових підрозділів та підрозділів 2-го армійського корпусу ЛНР.

Мапа бойових дій в Україні 2 квітня.Мапа бойових дій в Україні 2 квітня. Фото: ISW

1 квітня російські війська не досягли жодних підтверджених досягнень у Бахмуті та його околицях. Нещодавно в районі Бахмута випав сильний сніг, і погодні умови могли уповільнити просування росіян у місті. У Генштабі України повідомляли, що російські війська продовжували штурм самого Бахмута та вели безуспішні наступальні операції в районі Богданівки та Іванівського. Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що в районі Бахмута відбулося 25 бойових зіткнень, а темпи російського штурму продовжують знижуватися порівняно з двотижневою давниною. Російський військовий блогер заявив, що російські сили, які діють у Бахмуті, стали байдужими до смерті своїх товаришів.

1 квітня російські війська продовжували наступ вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк. Геолокаційні кадри свідчать, що українські війська, ймовірно, досягли незначних успіхів на північний схід від Водяного. Український Генштаб повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, Новобахмутівки, а також на південний захід від Авдіївки поблизу Сіверного, Первомайського та Мар’їнки.

Мапа бойових дій в Україні 2 квітня.Мапа бойових дій в Україні 2 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 2 квітня.Мапа бойових дій в Україні 2 квітня. Фото: ISW

Російські війська продовжували розбудовувати оборону на окупованому півдні України. Окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов 1 квітня оприлюднив кадри, на яких нібито видно, як інженерно-саперні підрозділи мінують райони на запорізькому напрямку.

Супутникові знімки, опубліковані 1 квітня, показують, що російські війська з початку 2023 року укріпили аеропорт Бердянськ траншеями та "зубами дракона", а також будували оборону вздовж дороги, що веде до аеропорту. Раніше ISW повідомляв, що російські війська продовжують розбудовувати оборону в тилових районах лінії фронту, що свідчить про те, що російські війська можуть бути стурбовані своєю здатністю утримувати окуповані території на півдні України.

1 квітня російські війська здійснили регулярні обстріли Запорізької та Херсонської областей.

Мапа бойових дій в Україні 2 квітня.Мапа бойових дій в Україні 2 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 2 квітня.Мапа бойових дій в Україні 2 квітня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах