Карта бойових дій в Україні 7 квітня

Мапа бойових дій в Україні 7 квітня.

Мапа бойових дій в Україні 7 квітня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
07 квiтня 2023 11:11

Сьогодні, 7 квітня, в Україні розпочалася 408-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Президенти Білорусі та Росії зустрілися в Москві 5 та 6 квітня, щоб обговорити подальшу інтеграцію Союзної держави, при цьому Путін, ймовірно, зосередився на посиленні економічного контролю Росії над Білоруссю.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 7 квітня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Путін і Лукашенко заявили, що російські та білоруські офіційні особи розпочали роботу над Концепцією безпеки Союзної держави, але не повідомили подробиць про те, що міститиме спільний документ з безпеки.

Лукашенко виголосив шаблонну риторику, яка, як і раніше, вказує на те, що він не має наміру й надалі залучати Білорусь до військових дій Росії. Лукашенко заявив, що НАТО веде цілеспрямоване нарощування сил уздовж кордонів Союзної держави і що Захід розв'язав інформаційну, політичну та економічну війну проти Білорусі та Росії.

Повідомляється, що російські командири створюють спеціалізовані підрозділи розміром із роту у складі ключових передових формувань, що беруть участь у боях у міських умовах, щоб посилити знижену бойову ефективність більшості російських підрозділів.

6 квітня надійний український офіцер запасу оприлюднив імовірно захоплений документ, в якому докладно описується набір особового складу (що набуває статусу резервістів БАРС) для формування нових рот "Штурм Z" у складі частин 8-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ) та 1-ї армійський корпус, озброєні сили "Донецької Народної Республіки".

Роти "Штурм Z" призначені для ведення бойових дій у міських умовах або дій у складних географічних районах для захоплення важливих та стратегічних об'єктів, таких як опорні пункти, пункти управління та вузли зв'язку.

Роти "Штурм Z", швидше за все, будуть дислоковані насамперед на лінії фронту Авдіївка — Донецьк, де підрозділи Південного військового округу (ЮВО) постійно ведуть безуспішні наступальні операції.

Китай продовжує риторично применшувати свою підтримку Росії і демонструвати, що заявлене "безмежне" російсько-китайське партнерство має межі, але він не буде по-справжньому нейтральним арбітром у війні.

Мапа бойових дій в Україні 7 квітня.Мапа бойових дій в Україні 7 квітня. Фото: ISW

6 квітня російські війська провели обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 квітня, показують, що російські сили, ймовірно, досягли незначних успіхів на північний захід від Куземівки (15 км на північний захід від Сватового).

6 квітня офіційний представник Західного угруповання військ (Західний військовий округ) Сергій Зибінський заявив, що російські війська знищили три українські диверсійно-розвідувальні групи та зірвали ротацію українських військ у районі н. п. Дворична (15 км на північний схід від Куп'янська), Піщане (25 км на північний захід від Сватового) та Стельмахівка. (15 км на захід від Сватового).

За повідомленням Генштабу України, російські війська провели невдалі наступальні операції в районі н. п. Невське (18 км на північний захід від Кремінної), Григорівка (11 км на південь від Кремінної) та Спірне (25 км на південь від Кремінної).

Мапа бойових дій в Україні 7 квітня.Мапа бойових дій в Україні 7 квітня. Фото: ISW

Російські сили продовжували наземні атаки в Бахмуті та його околицях 6 квітня. Відеозаписи з геолокацією, опубліковані 6 квітня, показують, що російські війська трохи просунулися в центральному Бахмуті на північ від шосе T0504.

Інші кадри з геолокацією, опубліковані 6 квітня, показують, що українські сили відбили наземні атаки групи Вагнера на південь від Івановського (6 км на захід від Бахмута).

Український Генштаб повідомив, що російські війська провели безуспішні наземні атаки у Бахмуті та на північний захід від Бахмуту в районі н. п. Богданівка (6 км на північний захід) та Оріхово-Васильівка (11 км на північний захід), а також на захід від Бахмута в районі н. п. Іванівське.

Український Генштаб повідомив, що російські війська провели безуспішні наземні атаки поблизу Авдіївки, Новокалинового (7 км на північ від Авдіївки), Північного (5 км на захід від Авдіївки), Первомайського (10 км на південний захід від Авдіївки) та Мар'їнки. Російські джерела стверджували, що російські сили досягли невстановлених успіхів у напрямку Авдіївки, Кераміка (8 км на північ від Авдіївки) та Первомайського.

Російські джерела, ймовірно, перебільшують відомості про наступальні дії навколо Вугледару. Російський військор стверджував, що російські сили завдали значного удару РСЗВ по Вугледару, щоб попередити наземну атаку, але ISW не виявила ознак великої серії ударів або атаки.

Мапа бойових дій в Україні 7 квітня.Мапа бойових дій в Україні 7 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 7 квітня.Мапа бойових дій в Україні 7 квітня. Фото: ISW

Російські сили могли вивести техніку з окупованого Криму для передислокації до інших місць на півдні України, побоюючись контрнаступу України. На супутникових знімках видно відведення значної кількості бойових броньованих машин, танків і артилерійських установок, що буксируються, зі складу в н. п. Медведівка (20 км на північний схід від Джанкоя трасою М18) в період з 17 березня по 5 квітня, хоча ISW не може підтвердити їх місцезнаходження на даний момент.

6 квітня російські війська продовжували оборонні операції та обстріли на півдні України.

Українські сили продовжують завдавати ударів по російських тилових позиціях та вузлах тилового забезпечення на півдні України. Російські джерела заявили 6 квітня, що українські сили випустили шість ракет HIMARS по окупованому Мелітополю, і російська ППО перехопила всі шість ракет.

Російські джерела продовжують представляти Росію єдиним гарантом безпеки Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). Російські джерела постійно звинувачують Україну в тому, що вона поводиться безвідповідально поряд з АЕС, щоб зміцнити контроль Росії над українськими енергетичними та ядерними активами.

Мапа бойових дій в Україні 7 квітня.Мапа бойових дій в Україні 7 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 7 квітня.Мапа бойових дій в Україні 7 квітня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах