У небо над Україною вперше за довгий час піднявся пасажирський літак

У небо над Україною вперше за довгий час піднявся пасажирський літак.

У небо над Україною вперше за довгий час піднявся пасажирський літак. Фото: Вікіпедія

Події
07 квiтня 2023 16:56
Автор: Дарья Кунец

Незвичайний для військових реалій в Україні пасажирський рейс – це була евакуація цивільного борту з Києва до Євросоюзу.

Літак піднявся в небо над Києвом у ніч проти 4 квітня. Це був пасажирський літак компанії SkyUp. Вилетів він із "Борисполя".

Як повідомляють у ТСН.ua із посиланням на прес-службу SkyUp, пройшла евакуація літака UR-SQP Boeing 737-800 на 189 місць. Місце зльоту – аеропорт Бориспіль (Київ), місце призначення – аеропорт Ясси (Румунія).

Це борт був останнім із флоту SkyUp, який знаходився в Україні. Він мав вилетіти якраз напередодні повномасштабного вторгнення і його розгорнули в останній момент.

Наразі всі 12 літаків цієї авіакомпанії вже евакуйовано та перебувають за кордоном. SkyUp використовує свій авіапарк для мокрого лізингу, чартерних, гуманітарних, евакуаційних та спеціальних рейсів.

Протягом більше року війни цей борт знаходився в аеропорту Бориспіль.

У небо над Україною вперше за довгий час піднявся пасажирський літак фото 1У небо над Україною вперше за довгий час піднявся пасажирський літак фото 1

Нагадаємо, у грудні Vgorode писав, як турецькі літаки, що прилетіли до "Борисполя" 24 лютого, тільки до кінця року повернулися додому.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах