На Оболоні вночі невідомі вирубали 60 дерев

На Оболоні вночі невідомі вирубали 60 дерев.

На Оболоні вночі невідомі вирубали 60 дерев. Фото: facebook.com/pryrichnapark

Події
10 квiтня 2023 20:59

У Києві на Оболоні невідомі незаконно вирубали понад півсотні дерев. Екоактивісти вимагають знайти порушників та провести розслідування.

Інцидент стався в ніч із 8 на 9 квітня на вулиці Прирічній. Активісти організації "Парк Прирічна" повідомили, що було зрубано 60 дерев. Діаметр 20 з них становив від 20 сантиметрів, а решти 40 - до 20 сантиметрів. Місце вирубки засипали землею, а спиляні стовпи вивезли у невідомому напрямку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На Оболоні вночі невідомі вирубали 60 дерев.На Оболоні вночі невідомі вирубали 60 дерев. Фото: facebook.com/pryrichnapark

У КП УЗН Оболонського району, який відповідає за цю територію, про вирубку нічого розповісти активістам не змогли. Також "Київзеленбуд" не видавав на вирубку дозвільні документи, а саме "Акт зносу зелених насаджень". В іншому випадку, якби це були законні роботи, експерти попередньо оцінили б кожне дерево, а замовник вирубки відшкодував би шкоду до бюджету міста.

Екоактивісти припускають, що вирубати дерева могли або для облаштування проїзду для будівництва багаторівневого паркінгу, який нещодавно анонсувала міська влада, або під інші будівлі.

Від "Київзеленбуду" вимагають надати організації безкоштовні саджанці, які наступної суботи громада парку висадила б на місці вирубаних дерев. Також готуються звернення до держорганів.

На Оболоні вночі невідомі вирубали 60 дерев.На Оболоні вночі невідомі вирубали 60 дерев. Фото: facebook.com/pryrichnapark

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах