Карта бойових дій в Україні 11 квітня

Мапа бойових дій в Україні 11 квітня.

Мапа бойових дій в Україні 11 квітня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
11 квiтня 2023 10:32

Сьогодні, 11 квітня, в Україні розпочалася 412-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські офіційні особи та окупаційна влада продовжують депортувати дітей до Росії під виглядом програм лікування, реабілітації та добровільної евакуації.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 11 квітня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин просуває свої політичні устремління, прагнучи отримати контроль над російською політичною партією. Російське опозиційне видання "Медуза" повідомило, що співробітництво фінансиста групи "Вагнер" Євгена Пригожина з членами партії "Справедлива Росія - За правду", ймовірно, вказує на те, що Пригожин прагне отримати контроль над партією.

При цьому МЗС, інші російські урядові установи та кремлівські філії, ймовірно, прагнуть припинити будь-які спроби Пригожина заручитися громадською чи політичною підтримкою. Міноборони Росії відмовилося називати сили Вагнера учасниками битви під Бахмутом, пославшись на "штурмові загони".

Повідомляється, що сили "Вагнера" продовжують скоювати військові злочини, обезголовлюючи українських військовослужбовців у Бахмуті.

Мапа бойових дій в Україні 9 квітня.Мапа бойових дій в Україні 9 квітня. Фото: ISW

9 і 10 квітня російські війська завдали обмежених наземних ударів уздовж лінії Свято-Кременна. За даними Генштабу України, російські війська вели безуспішні наступальні дії на північний захід від Кремінної в районі Макіївки та Краснопопівки (в межах 21 км на північний захід від Кремінної), а також на південь від Кремінної в районі Кузьмино, Діброва, Білогорівка та Верхньокам'янське (все в межах від 3 до 18 км на південь від Кремінної).

Мапа бойових дій в Україні 9 квітня.Мапа бойових дій в Україні 9 квітня. Фото: ISW

9 і 10 квітня російські сили продовжували завойовувати території в Бахмуті та його околицях, але, ймовірно, продовжують зазнавати значних втрат. На кадрах з геолокацією, опублікованих 9 і 10 квітня, видно, що російські війська трохи просувалися на північний захід від Хромова (2 км на захід від Бахмута), на південний захід від Бахмута і на північ від Сакко-і-Ванцетті (15 км на північ від Бахмуту).

Повідомляється, що сили Вагнера продовжують скоювати військові злочини, обезголовлюючи українських військовослужбовців у Бахмуті. Користувачі російських соцмереж опублікували кадри, на яких нібито зафіксовано останки голови українського військовослужбовця на шипі в невстановленому районі Бахмута. Користувачі соцмереж згадали подібні випадки насаджування черепів на шипи в Попасній Луганській області, де навесні-літом 2022 діяли Вагнеровці. Женевська конвенція забороняє нанесення каліцтв і пограбування трупів на війні.

Український представник Східної групи Полковник військ Сергій Череватий заявив 9 квітня, що російські Повітряно-десантні війська (ВДВ) почали з'являтися в Бахмуті, ймовірно, для посилення звичайних сил, а не угрупування "Вагнера". Командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський заявив 10 квітня, що українські Сили настільки виснажили сили "Вагнера", що російському військовому командуванню довелося направити до Бахмуту підрозділи спецназу та ВДВ.

Український офіційний представник повідомив, що темпи російських наступальних операцій на донецькому напрямку сповільнюються, а російські війська підготовляють оборону.

Начальник Українського об'єднаного прес-центру Таврійського спрямування полковник Олексій Дмитрашковський заявив 9 квітня, що на цій ділянці фронту знизився темп наступальних дій російських військ і що зараз російські війська ведуть вогонь на третину менше, ніж у лютому 2023 року.

Мапа бойових дій в Україні 9 квітня.Мапа бойових дій в Україні 9 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 9 квітня.Мапа бойових дій в Україні 9 квітня. Фото: ISW

9 та 10 квітня російські війська продовжували підготовку до оборони у Херсонській та Запорізькій областях. За повідомленням Генштабу України, 9 та 10 квітня російські війська продовжували будівництво оборонних рубежів та укріплень на херсонському та запорізькому напрямках.

10 квітня місцевий Telegram-канал Херсонської області повідомив, що російські війська намагаються імітувати відхід із Нової Каховки, щоб ввести в оману українські війська та зірвати плани українського контрнаступу.

9 та 10 квітня російські сили завдали артилерійських та ракетних ударів по півдні України. 10 квітня Генштаб України повідомив, що російські війська минулої доби випустили дві ракети С-300 по цивільних об'єктах у Запорізькій області. Південне оперативне командування України заявило 9 квітня, що в ніч з 8 на 9 квітня шість російських літаків Су-35 завдали ударів по Бериславському району Херсонської області із застосуванням керованих авіабомб та протирадіолокаційних ракет Х-31.

Мапа бойових дій в Україні 9 квітня.Мапа бойових дій в Україні 9 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 9 квітня.Мапа бойових дій в Україні 9 квітня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах