Карта бойових дій в Україні 20 квітня

Карта бойових дій в Україні 20 квітня.

Карта бойових дій в Україні 20 квітня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
20 квiтня 2023 11:56
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 20 квітня, в Україні розпочалася 421-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські війська вже проводять контрнаступальні дії. 

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 20 квітня.

Маляр заявила, що українські сили ніколи не оголошуватимуть превентивно, коли розпочнеться контрнаступ, і повторила, що українські сили мають на меті звільнити всю українську територію. Маляр також повідомила, що російські війська зосереджують наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, а також зосередили озброєння, техніку та всі професійні підрозділи – у тому числі сили ПВК "Вагнер", спецназу та повітряно-десантних військ – навколо Бахмута. Маляр зазначила, що контрнаступальні дії українських військ матимуть як наступальний, так і оборонний характер з огляду на складний характер поля бою.

Карта бойових дій в Україні 20 квітня.Карта бойових дій в Україні 20 квітня. Фото: ISW

19 квітня російські війська здійснили обмежені наземні атаки поблизу Кремінної. Український Генштаб повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Кремінної та Діброви. Російські військові блогери стверджували, що російські війська також атакували далеко на північ від Кремінної в районі Куп’янська поблизу Синьківки і відбили українські сили біля Кремінної. Інший військовий блогер опублікував кадри, нібито підрозділи 76-ї десантно-штурмової дивізії (ВДВ), які діють поблизу Кремінної. Речник російського Південного угруповання військ Іван Бігма заявив, що підрозділи спецназу Південного військового округу та артилерія 2-го армійського корпусу "ЛНР" зірвали дві ротації українських військ поблизу Білогорівки та Спірного. Деякі військові блогери посилили заяви, що українські сили відступили від Спірного, а інші стверджували, що українські сили контролюють Спірне і тривають бої на схід від населеного пункту. ISW не спостерігала візуального підтвердження того, що українські сили відступили від Спірного.

Карта бойових дій в Україні 20 квітня.Карта бойових дій в Україні 20 квітня. Фото: ISW

Російські війська продовжили наземні атаки в Бахмуті та його околицях 19 квітня. Генштаб України заявив, що в самому Бахмуті тривають важкі бої та що українські війська відбили російські наземні атаки поблизу Ступочок. Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що за минулу добу російські та українські війська відбулися 34 бойові зіткнення в Бахмуті. Командир бригади територіальної оборони України полковник Дмитро Заворотнюк зазначив, що російські війська в Бахмуті атакують одиничними штурмовими групами по 5-6 осіб. Російські військові блогери стверджували, що сили ПВК "Вагнера" значно просунулися в міських районах на північному заході Бахмута і взяли під контроль територію на північ від вулиці Весела, включаючи територію Бахмутської лікарні № 2. Один військовий блогер стверджував, що "вагнерівці" штурмують українські позиції аж до вулиці Маршала Толбухіна, яка лежить між західним Бахмутом і східним Хромовим. Радник Донецької Народної Республіки (ДНР) Ян Гагін заявив, що російські війська контролюють близько 90% Бахмута. Поточний контроль ISW щодо оцінки місцевості показує, що за оцінками Росії просування та заявлена ​​територія становлять приблизно 87,9% Бахмута.

19 квітня російські війська продовжили наземні атаки на лінії фронту Авдіївка-Донецьк. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки в бік самої Авдіївки; Степове, Бердичі, Сіверне; на північно-західній околиці Донецька біля Водяного, Первомайського, Невельського; та на південно-західній околиці Донецька поблизу Мар’їнки та Побєди.

Український Генштаб повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Пречистівки та Вугледар.

Карта бойових дій в Україні 20 квітня.Карта бойових дій в Україні 20 квітня. Фото: ISW

Карта бойових дій в Україні 20 квітня.Карта бойових дій в Україні 20 квітня. Фото: ISW

Російські війська продовжували оборону на півдні України. Генштаб України 19 квітня повідомив, що російські війська продовжують вести оборонні дії на Запорізькому та Херсонському напрямках. На супутникових знімках, видно, що російські війська продовжують використовувати базу, яку вони побудували наприкінці 2022 року поблизу Генічеської Гірки на крайньому південному сході Херсонської області на Арабатській косі.

Російські війська вели регулярні обстріли на захід від Гуляйполя в Запорізькій та Херсонській областях.

Карта бойових дій в Україні 20 квітня.Карта бойових дій в Україні 20 квітня. Фото: ISW

Карта бойових дій в Україні 20 квітня.Карта бойових дій в Україні 20 квітня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах