Ракетний обстріл Києва та Київської області 28 квітня 2023 року: подробиці

Ракетний обстріл Києва та Київської області 28 квітня 2023 року: подробиці.

Ракетний обстріл Києва та Київської області 28 квітня 2023 року: подробиці. Фото: slovoidilo.ua

Події
28 квiтня 2023 11:27

У ніч на 28 квітня, близько 05:00, у Києві та Київській області було чути вибухи. РФ атакувала Київщину ракетами, але "прильотів" не зафіксовано.

У КГВА розповіли, що в повітряному просторі столиці силам ППО вдалося збити 11 крилатих ракет і 2 безпілотники, тип дронів ще не встановили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Глава міськадміністрації Сергій Попко розповів, що це перший масований ракетний обстріл з 9 березня, якщо не враховувати атаки іранськими дронами Shahed-136. Ворог не атакував столицю ракетами упродовж 51 дня. Ракети випустили з літаків стратегічної авіації.

За попередньою інформацією, жертв у Києві серед цивільних внаслідок атаки немає, проте уламки однієї з ракет перебили локальну лінію електромереж в Оболонському районі та пошкодили дорожнє покриття. Відповідні служби вже працюють над виправленням цих проблем.

В області через падіння збитої ракети було пошкоджено квартири на п'ятому і шостому поверхах житлового будинку в місті Українка. У будинку почалася пожежа, яку вдалося ліквідувати о 05:30, повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

В результаті постраждала 13-річна дівчинка. Її госпіталізували до лікарні "Охматдит" у Києві, розповів голова поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Пошкоджений уламком ракети будинок у місті Українка Київської області.Пошкоджений уламком ракети будинок у місті Українка Київської області. Фото: t.me/andrii_nebytov

Пошкоджений уламком ракети будинок у місті Українка Київської області.Пошкоджений уламком ракети будинок у місті Українка Київської області. Фото: t.me/andrii_nebytov

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах