Удар по хімзаводу у Павлограді може призвести до екологічної катастрофи у п'яти областях

Удар хімзаводу в Павлограді може призвести до екологічної катастрофи в п'яти областях.

Удар хімзаводу в Павлограді може призвести до екологічної катастрофи в п'яти областях. Фото: pixabay.com

Події
02 травня 2023 11:26
Автор: Дарья Кунец

Російський ракетний удар по Павлоградському хімічному заводі на Дніпропетровщині може стати екологічною катастрофою для п'яти областей України. Про це заявили західні аналітики OSINT-проекту GeoConfirmed. Вони припускають, що армія РФ навмисно завдала цього удару.

Про це повідомляють аналітики OSINT-проекту GeoConfirmed у себе у Twitter, пише ТСН.

Фахівці, посилаючись на геолокаційні кадри, припускають, що потужний вибух у Павлограді стався на хімічному заводі, а не в поїзді, завантаженому С-300. Аналітики опублікували супутникові знімки, що нібито підтверджують це.

- На сьогоднішній день на полігоні зберігається понад 1,8 тисячі тонн простроченого твердого ракетного палива, термін придатності якого минуло 20 років, - сказано в повідомленні OSINT.

Аналітики знайшли статтю ВВС за січень 2020 року, в якій попереджали про можливу екологічну катастрофу під час вибуху на хімзаводі у Павлограді. Автори статті стверджували, якщо аварія станеться на підприємстві, то постраждає Дніпропетровська область та чотири сусідні.

Фахівці OSINT вважають, що росіяни навмисно завдали удару по підприємству, знаючи, що це може призвести до екологічної катастрофи.

У свою чергу перший заступник голови Дніпропетровської військової адміністрації Володимир Орлов заявив, що інформація про хімічну небезпеку у Павлограді та області є хибною. За його словами, фахівці провели виміри повітря, які показали, що воно чисте.

Нагадаємо, що Росія обстріляла місто Павлоград Дніпропетровської області у ніч проти 1 травня. Внаслідок удару постраждало понад 100 будинків місцевих мешканців, 9 навчальних закладів, кілька підприємств та 34 особи, з них 5 дітей.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах