У РФ заявили, що Кремль був атакований українськими безпілотниками: відео

У РФ заявили, що Кремль атакували українські безпілотники: відео.

У РФ заявили, що Кремль атакували українські безпілотники: відео. Фото: скрін з відео

Події
03 травня 2023 16:47

У ніч проти 3 травня, близько 02:30, у Москві на території Кремля горів Сенатський палац. Влада РФ звинуватила в цьому Україну, заявивши, що резиденція президента Росії Володимира Путіна була атакована двома безпілотниками. Однак українська влада це заперечує.

У Кремлі назвали цю подію "терактом та замахом на президента". Повідомляється, що внаслідок удару БПЛА ніхто не постраждав. За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, Путін у момент атаки перебував не в Кремлі, його графік залишився без змін і сьогодні він працює в резиденції в Ново-Огарьово.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На сайті Кремля написали, що апарати були виведені з ладу "в результаті вжитих військовими та спеціальними службами своєчасних дій із застосуванням систем радіолокаційної боротьби".

Реакція Кремля на атаку беспілотниками.Реакція Кремля на атаку беспілотниками. Фото: kremlin.ru

У мережі також опублікували декілька відео, на яких зафіксовано момент падіння безпілотника на купол Сенатського палацу та безпосередньо пожежу, яка виникла після цього.

Цікаво, що на кадрах з моментом вибуху видно двох людей, які в цей час якраз перебували на куполі, але з якою саме метою - невідомо.

У момент вибуху на даху Сенатського палацу у Кремлі видно двох людей.У момент вибуху на даху Сенатського палацу у Кремлі видно двох людей. Фото: скрін з відео

У Кремлі заявили, що внаслідок падіння дронів і уламків "матеріальних збитків немає", хоча на відео помітно, що було пошкоджено купол будівлі.

Також влада РФ заявила, що за ними залишається право вжити заходів у відповідь там і тоді, де і коли вважатимуть за потрібне.

Зазначимо, що інформація про атаку безпілотників почала масово поширюватись у мережі близько 15:00. А незадовго до цього мер Москви Сергій Собянін написав, що з сьогоднішнього дня у місті вирішили ввести під заборону запуск БПЛА, окрім тих, які використовуватимуть за рішенням органів держвлади.

У Москві заборонили використовувати БПЛА.У Москві заборонили використовувати БПЛА. Фото: t.me/mos_sobyanin

Реакція української влади

В Офісі президента незабаром відреагували на новину про атаку Кремля. Прес-секретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив у коментарі "Українській правді" про непричетність нашої країни до цієї події.

- У нас немає інформації про так звані нічні атаки на Кремль, але, як неодноразово заявляв президент Зеленський, всі наявні сили та кошти Україна спрямовує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих. Окремо вражають формулювання держави-терориста. Теракт - це зруйновані під'їздами будинки у Дніпрі та Умані, або ракета у чергу на вокзалі у Краматорську та багато інших трагедій. А те, що сталося у Москві, очевидно – нагнітання ситуації перед 9 травня. Очікуваний прийом від наших супротивників, – повідомив Никифоров.

Радник президента Михайло Подоляк також прокоментував те, що сталося. Він назвав цю подію передбачуваною, оскільки РФ готує масштабний терористичний акт. Крім того, Подоляк зазначив, що це також може бути результатом підпільної роботи місцевих сил опору, адже дрони можна купити в будь-якому військторгу.

Реакція Подоляка на новину про атаку на Кремль.Реакція Подоляка на новину про атаку на Кремль. Фото: twitter.com/Podolyak_M
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах