Атака дронів на Київ: що відомо про руйнування та постраждалих у Солом'янському районі

Атака дронів на Київ: що відомо про руйнування та постраждалих у Солом'янському районі.

Атака дронів на Київ: що відомо про руйнування та постраждалих у Солом'янському районі. Фото: Країна

Події
08 травня 2023 16:26

Внаслідок масованої атаки дронами в ніч на 8 травня було пошкоджено будівлі, автомобілі та постраждали люди у трьох районах Києва. З'явилася інформація, що відомо про пошкодження та постраждалих у Солом'янському районі.

Нагадаємо, росіяни атакували Київську область та Київ ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131В. Як повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ, окупанти застосували 35 ударних безпілотників. Вони атакували з північного напрямку - з аеродрому Сеша у Брянській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Стало відомо, що один із будинків, який постраждав внаслідок нічної атаки дронами на Київ, знаходиться у Святошинському районі. Уламки знищеного дрона влетіли всередину будинку. Пошкоджено фасад, вікна та квартири. В одній з них, яка найбільше постраждала, проживає сім'я з чотирьох осіб.

Мер Києва назвав цю атаку наймасовішою з початку війни. Однак завдяки роботі ППО, на щастя, у місті ніхто не загинув. Постраждали п'ятеро людей.

У Повітряних силах ЗСУ пояснили, що незважаючи на те, що дрони успішно збивають, він все ще несе загрозу для людей, оскільки може вибухнути після падіння.

Стало відомо, що уламки ще одного дрону впали у Солом'янському районі Києва у дворі чотирьох 16-поверхових житлових будинків. Внаслідок цього було пошкоджено припарковані автомобілі, а також вилетіли вікна у багатоповерхівках навколо місця падіння. Постраждали троє людей.

Як повідомляє телеканал "Київ", близько 01:20 після падіння уламків почалася пожежа, через що було пошкоджено три автомобілі: одна машина згоріла повністю, дві постраждали частково.

Атака дронів на Київ: що відомо про руйнування та постраждалих у Солом'янському районі.Атака дронів на Київ: що відомо про руйнування та постраждалих у Солом'янському районі. Фото: Країна

На місці падіння залишків дрону утворилася велика вирва. Було пошкоджено підстанцію, яка відповідала за електропостачання найближчих будинків. Також від вибухової хвилі у висотках вилетіли вікна та були пошкоджені двері.

Атака дронів на Київ: що відомо про руйнування та постраждалих у Солом'янському районі.Атака дронів на Київ: що відомо про руйнування та постраждалих у Солом'янському районі. Фото: Країна

Троє людей отримали травми через попадання уламків скла. У 39-річного та 29-річного чоловіків діагностували різані рани передпліччя, а 23-річна дівчина отримала садна м'яких тканин коліна та гомілки. Медики "швидкої", які прибули на місце, надали потерпілим допомогу.

Атака дронів на Київ: що відомо про руйнування та постраждалих у Солом'янському районі.Атака дронів на Київ: що відомо про руйнування та постраждалих у Солом'янському районі. Фото: Країна

У цій місцевості також було пошкоджено 5-тонний резервуар із витоком дизельного палива. В результаті на стоянці постраждало 15 вантажних та 5 легкових машин.

Депутат Київради Ксенія Семенова повідомила, що власникам постраждалих квартир було вирішено виплатити по 10 тисяч гривень матеріальної допомоги. Документи вже оформлюють соцпрацівники на місці події. Виплатити компенсацію обіцяють до кінця травня.

Крім того, якщо цих грошей не вистачить, можна написати заяву на матеріальну допомогу у приймальні депутата за адресою вулиця Тихого, 42.

Також мешканцям нагадали, що їм треба оформити заявку у "Дії" у розділі "Пошкоджене майно", якщо у них пошкоджено квартиру чи машину.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах