Нацбанк випустив нову монету 10 гривень, присвячену Силам підтримки ЗСУ

Нацбанк випустив нову монету 10 гривень, присвячену Силам підтримки ЗСУ.

Нацбанк випустив нову монету 10 гривень, присвячену Силам підтримки ЗСУ. Фото: Мінфін

Події
20 травня 2023 14:35
Автор: Дарья Кунец

Нацбанк України вводить в обіг нову монету номіналом 10 гривень, присвячену Силам підтримки Збройних Сил України.

Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

Обігова пам’ятна монета "Сили підтримки Збройних Сил України" продовжує серію "Збройні Сили України". На реверсі монети зображені емблема та гасло Сил підтримки ЗСУ: "Завжди поруч". Аверс монети – ідентичний із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал монети, рік карбування та герб України.

Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета "Сили підтримки Збройних Сил України" є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів. Реалізація таких монет як нумізматичної продукції банками-дистриб’юторами не здійснюватиметься.

Нацбанк України вводить в обіг нову монету номіналом 10 гривень. Нацбанк України вводить в обіг нову монету номіналом 10 гривень. Фото: Нацбанк

Національний банк продовжує практику карбування обігових пам'ятних монет із зображенням військової символіки. Національний банк планує і надалі кілька разів на рік випускати обігові пам’ятні монети, які щодня перебуватимуть у готівковому обігу і щодня нагадуватимуть українцям про героїзм та подвиги військовослужбовців. Так, цього року має з’явитися ще дві подібні обігові пам'ятні монети, присвячені Збройним Силам України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах