ДТП з Ар'євою: в прокуратурі повідомили про сліди вживання наркотиків і неявку підозрюваної на слідчі експерименти

В Києві депутатка під дією наркотиків збила пішохода: подробиці скандалу.

В Києві депутатка під дією наркотиків збила пішохода: подробиці скандалу. Фото: Facebook Ярина Ар'єва

Події
24 травня 2023 13:38

В організмі депутатки Київради Ярини Ар'євої, якій вручили підозру у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди у листопаді 2022 року, виявили сліди вживання наркотиків, що показала експертиза.

Про це йдеться в клопотанні про обрання запобіжного заходу Ар'євій до Шевченківського районного суду Києва від слідчих та прокуратури. Також інформацію передає "Українська правда".

Раніше прокуратура просила у суду помістити Ар'єву під варту на 60 днів "через її зв’язки і небажання співпрацювати зі слідством". Суд виніс рішення про домашній арешт. Прокуратура планує його оскаржувати.

Ар'єву підозрюють у скоєнні ДТП в районі ст. м. Почайна в Києві наприкінці листопада 2022. За даними слідства, підозрювана, керуючи технічно справним автомобілем, наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, відволіклася від керування та здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження.

- Водійка об’єктивно мала змогу виявити пішохода та дати їй можливість перейти дорогу, однак не зробила цього, заподіявши потерпілій численних тяжких травм, – наголошує речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

У клопотанні про обрання запобіжного заходу слідчі просили суд врахувати поведінку Ар'євої під час проведення досудового розслідування: "Ар'єва неодноразово викликалася для проведення слідчого експерименту на місці даної пригоди. При цьому, дати проведення слідчих експериментів з Ар'євою та її захисником завчасно погоджувалися, однак 21.03.2023, 28.03.2023 та 06.04.2023 вона для їх проведення не прибувала, докази які б підтверджували поважність причин неприбуття не надала. Таким чином, під час проведення досудового розслідування ігнорувала процесуальні обов’язки учасника кримінального провадження, перешкоджала проведенню кримінального провадження, оскільки умисно не з’являлася на завчасно погоджені слідчі експерименти", - йдеться в клопотанні.

На думку слідства, є підстави вважати, що Ар'єва, "використовуючи свій статус і зв’язки, може вплинути на потерпілу у вказаному кримінальному провадженні".

Раніше Ар'єва спростовувала, що перебувала у стані наркотичного сп’яніння під час ДТП і стверджувала, що експертиза, проведена одразу після аварії слідів наркотиків в її організмі не виявила.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах