Карта бойових дій в Україні 5 червня

Карта бойових дій в Україні 5 червня.

Карта бойових дій в Україні 5 червня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
05 червня 2023 10:53
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 5 червня, в Україні розпочалася 467-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили здійснили локальні наземні атаки та, як повідомляється, досягли обмежених тактичних успіхів у західній частині Донецької та східній Запорізькій областях.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 5 червня.

Елементи всеросійського проукраїнського російського добровольчого корпусу (РДК) і легіону "Свобода Росії" (ЛСР) провели черговий обмежений рейд у Бєлгородську область 4 червня і, як повідомляється, продовжують діяти в прикордонному з Росією населеному пункті.

Обмежені рейди та обстріли кордону в Бєлгородській області все частіше стають центром критики російського військового керівництва.

Фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 4 червня заявив, що українські сили, можливо, відновили позиції на південному заході Бахмута, підтверджуючи неодноразові українські повідомлення про те, що українські сили утримують позиції на південно-західній околиці міста. Пригожин стверджував, що деякі неуточнені повідомлення свідчать про те, що українські сили встановили спостережні пости на південно-західній околиці Бахмута. Пригожин рекомендував російським військам у Бахмуті вжити заходів, якщо ці повідомлення правдиві. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр та інші українські офіційні особи неодноразово повідомляли, що українські війська утримують позиції на південно-західній околиці Бахмута з 20 травня, коли Пригожин заявив, що його бойовики захопила все місто.

Мапа бойових дій в Україні 5 червня.Мапа бойових дій в Україні 5 червня. Фото: ISW

Повідомляється, що 4 червня російські сили провели невдалу розвідку на північний схід від міста Харкова. Генштаб України повідомив, що російська диверсійно-розвідувальна група здійснила невдалу спробу прорвати українську оборону біля Зеленого (34 км на північний схід від міста Харкова).

Українські військові повідомили, що російські війська намагаються відновити ініціативу на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна та підсилюють свої війська на лінії фронту Луганськ-Харків. Командувач Східної групи військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що російські війська намагаються відновити наступальні дії поблизу Масютівки, Новоселівського та Куземівки, Макіївки, Білогорівки та Спірного.

Мапа бойових дій в Україні 5 червня.Мапа бойових дій в Україні 5 червня. Фото: ISW

4 червня російські війська здійснили обмежені наземні атаки в районі Бахмута. Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Іванівського та Білої Гори. Російський выйськовий блогер стверджував, що російські сили вели наземні атаки на Іванівському напрямку, а українські сили проводили штурмові операції поблизу Залізнянського. Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що "вагнерівці" продовжують відступати з Бахмута, а на зміну їм приходять регулярні російські ВДВ. Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що співвідношення втрат російських військ і українських у Бахмуті склало 7,5 : 1.

Мапа бойових дій в Україні 5 червня.Мапа бойових дій в Україні 5 червня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 5 червня.Мапа бойових дій в Україні 5 червня. Фото: ISW

Українські сили здійснили локальні наземні атаки та, як повідомляється, досягли обмежених тактичних успіхів у західній Донецькій області та східній Запорізькій областях 4 червня. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 червня, показують, що механізовані українські сили здійснили обмежене просування на північний схід від Рівнополя. Російські військові блогери стверджували, що українські сили наступали в напрямку Приютного та Макаріївки і захопили Новодарівку та Нескучне. Деякі російські військові блогери стверджували, що українські сили прорвали першу лінію російської оборони та просунулися в цьому районі від 500 метрів до 3 кілометрів.

Мапа бойових дій в Україні 5 червня.Мапа бойових дій в Україні 5 червня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 5 червня.Мапа бойових дій в Україні 5 червня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах