Карта бойових дій в Україні 16 червня

Карта бойових дій в Україні 16 червня -

Карта бойових дій в Україні 16 червня - фото: espreso.tv

Події
16 червня 2023 06:12
Автор: София Бакун

Сьогодні, 16 червня, в Україні розпочалася 478-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Через підрив дамби Каховської ГЕС триває евакуація на Херсонщині. Українські сили здійснюють наземні атаки у Запорізькій області на російські позиції у рамках контрнаступу. Також атаки росіян йдуть на Донеччині під Бахмутом і на Луганщині - під Кремінною.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 15 червня.  

Українські війська продовжували контрнаступальні операції щонайменше на трьох напрямках і, як повідомляється, досягли перемог 16 червня. Речник Генштабу України Олександр Штупун повідомив, що українські війська провели успішні наступальні дії на північ і північний захід від Бахмута. Прес-центр Таврійського угруповання військ України повідомив, що українські війська просунулися до одного кілометра на заході Донецької області та продовжують спроби покращити свої тактичні позиції поблизу Вугледара (30 кілометрів на південний захід від Донецька).

Російські мілблогери заявили, що українські війська безуспішно атакували південний захід і південь від Оріхова на заході Запорізької області, і стверджували, що українські війська посилюють темпи контрнаступальних операцій у цьому районі через поліпшення погодних умов.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що українські війська просунулися до 3 кілометрів біля Малої Токмачки на заході Запорізької області та до 7 кілометрів біля Великої Новосілки на заході Донецької області та звільнили 7 населених пунктів у цих районах з початку контрнаступальних операцій. Однак радник Офісу президента України Михайло Подоляк 16 червня заявив, що українські сили ще не розпочали контрнаступ «як такий», але визнав, що українські сили ведуть наступальні дії, що, ймовірно, пояснює, що українські сили ще не розпочали своїх основних зусиль.

Мапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISWМапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISW

16 червня російські війська продовжили обмежені наступальні дії на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Стельмахівки (16 кілометрів на північний захід від Сватового), Виїмки (25 кілометрів на південь від Кремінної) та Веселого ( 31 кілометр на південь від Кремінної).

15 червня російські джерела стверджували, що підрозділи 6-ї загальновійськової армії (ЗВО) вели штурм у напрямку Куп’янська і що російські війська продовжують утримувати плацдарм на західному (правому) березі річки Оскіл поблизу Масютівки (13 кілометрів). на північний схід від Куп'янська).

16 червня речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що російські війська посилили вогонь з непрямого наведення вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.

Мапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISWМапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISW

16 червня українські війська продовжили контратаки на північному та південному флангах Бахмута. Речник Генштабу України Олександр Штупун заявив, що українські війська провели успішні контратаки в районі Роздолівки-Краснополівки та Берхівки-Ягідне. на північ від Бахмута).

Повідомляється, що 15 червня українські та російські сили продовжували обмежені наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк. Український Генштаб повідомив, що російські сили вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Мар’їнки (на південно-західній околиці Донецька), Красногорівки  і Новомихайлівка

Міністерство оборони Росії визнало, що українські війська вели наступальні дії на донецькому напрямку, куди, ймовірно, входять райони Бахмута чи Авдіївки.

Мапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISWМапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISWМапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISW

Російські та українські війська 16 червня провели наступальні операції на заході Донецької області. Український Генштаб повідомив, що російські війська в районі Шахтарського (на західному Донецьку) здійснили невдалий наступ на Водяне.

Зокрема, прес-центр українського Таврійського угруповання військ 16 червня повідомив, що українські війська просунулися до одного кілометра в районі Вулгедару, а командувач Таврійським бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що українські війська продовжують просування в цьому районі. Ймовірно, російські війська здійснили обмежену наземну атаку в районі Вугледара, щоб відвести українські сили від Великої Новосілки, де українські війська продовжують контрнаступальні дії. Російські мілблогери продовжували стверджувати, що українські сили ведуть бої на південь від Великої Новосілки, зокрема в районі Макарівка-Урожайне. Один мілблогер зазначив, що українські війська незначно просунулися на південний захід від Новодонецького. 

Мапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISWМапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISW
Мапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISWМапа бойових дій в Україні 16 червня. Фото: ISW

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах