Керівницю Музею Голодомору захейтили у мережі через вагу

Керівницю Музею Голодомору захейтили у  мережі через вагу -

Керівницю Музею Голодомору захейтили у  мережі через вагу - фото: facebook.com/lesia.hasydzack

Події
26 липня 2023 14:47
Автор: София Бакун

Виконуючу обов’язки  директорки музею Голодомору Лесю Гасиджак засудили в інтернеті за вагу.

Зокрема, дискусія почалась із посту у Facebook адвоката Клима Братковського. Він назвав зовнішній вигляд керіниці "знущанням над пам’яттю про Голодомор". Та наголосив, що цю посаду має обіймати військовий, який пройшов російський полон і знає реально, що таке голод, тому він може зрозуміти всю суть музею про Голодомор.

Керівницю Музею Голодомору захейтили у  мережі через вагу -Керівницю Музею Голодомору захейтили у  мережі через вагу - фото: facebook.com/klimetin

У коментарях адвоката звинуватили у бодішеймінгу та знущанні з принципу толерантності, а також зазначили, що він не знає нічого про стан здоров’я Гасиджак і тому не може писати про неї образливі речі на широку авдиторію.

Керівницю Музею Голодомору захейтили у  мережі через вагу -Керівницю Музею Голодомору захейтили у  мережі через вагу - фото: facebook.com/klimetin

За Лесю Гасиджак також вступився голова ГО "Українська Оборона" Євген Лешан. Активіст наголосив на тому, що при призначенні на посаду мають значення фахові знання тематики голодомору, досвід музейного менеджменту і гідна позиція щодо скандалу з фальсифікаціями від попереднього керівництва Музею  і Леся Гасиджак – ідеальна кандидатура.

Леся Гасиджак - кандидатка історичних наук, етнологиня, музеологиня. Вона працювала в ГО "Український центр розвитку музейної справи", на веб-порталі "Музейний простір", а також в Національному музеї Голодомору-геноциду та  БО "Міжнародний благодійний фонд Музею Голодомору". На посаду виконуючої обв’язки директорки музею Голодомору була призначена влітку минулого року до закінчення військового стану.

Нагадаємо, правоохоронцям вдалося встановити та затримати двох жінок і двох чоловіків, причетних до вчинення протиправних дій на території Києво-Печерської лаври. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах