Трьом громадам Київської області передали авто для маломобільних людей: до кого звертатися для виклику

Трьом громадам Київської області передали авто для маломобільних людей: до кого звертатися для виклику

Трьом громадам Київської області передали авто для маломобільних людей: до кого звертатися для виклику

Події
31 серпня 2023 18:44
Автор: София Бакун

Цього тижня благодійний фонд "Право на захист" передав три спеціалізовані автомобілі для перевезення маломобільних людей громадам Київської області – Баришівській, Васильківській та Фастівській.

У 2022 році Баришівська громада прийняли 616 внутрішньо переміщених осіб. Крім того, тут проживає 1 363 людей з інвалідністю, з яких 161 дитина. Під час наступу на Київ було знищено багато об'єктів інфраструктури. Через зруйновані мости є складнощі з доїздом до населених пунктів громади. Саме тому такий автомобіль може допомогти маломобільним людям дістатися до офіційних структур, лікарень та інших установ у містах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Васильківській громаді зареєстровано 4 958 осіб з інвалідністю та понад п’ять тисяч внутрішньо переміщених осіб. На території громади функціонують кілька профільних медичних закладів, зокрема, притулок для осіб постраждалих від насильства, центр здоров’я і реабілітації для дітей з інвалідністю та геріатричний пансіонат, до яких потрібно якось добиратися.

У Фастівській громаді, яка також отримала таке авто, проживає 7 376 внутрішньо переміщених осіб та 1050 людей з інвалідністю, з яких 206 – діти.

Усі автомобілі перейшли у підпорядкування установ соціального захисту населення. У кожному районі управління соціального захисту та територіальні центри працюють та опікуються безпосередньо людьми вразливих категорій, тому кожна людина з особливими потребами може звернутися до громад, щоб отримали ці автомобілі.

У Баришівці – це Баришівський територіальний центр, у Василькові - управління соціального захисту населення, у Фастові - Фастівський міський територіальний центр соціального обслуговування.

Передачі автомобілів відбулись в межах проєкту "Задоволення нагальних багатогалузевих гуманітарних потреб внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні". Програма здійснюється за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA). 

Завдяки такому спецтранспорту особи з інвалідністю будуть без перешкод діставатись медичних та інших закладів. Наявність спеціально обладнаного авто не просто вирішує певну потребу маломобільних людей та осіб з інвалідністю, а підвищує рівень якості життя у громаді загалом.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах