Двох військових РФ звинувачують у масовому зґвалтуванні жінок та дітей у Київській області

Двох військових РФ звинувачують у масовому зґвалтуванні жінок та дітей у Київській області -

Двох військових РФ звинувачують у масовому зґвалтуванні жінок та дітей у Київській області - фото: t.me/pgo_gov_ua

Події
25 вересня 2023 16:17

В Україні судитимуть двох російських військовослужбовців, які скоїли масове сексуальне насильство під час окупації Київської області.

Як повідомили в Офісі Генпрокуратури, обвинувальний акт щодо двох військовослужбовців із РФ направили до суду. Він за фактом скоєння сексуального насильства та жорстокого поводження з цивільним населенням.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, військовослужбовцям 28 та 31 рік. Вони з 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади, роти снайперів із Росії. Під час окупації населеного пункту на Київщині у березні 2022 року вони скоїли серію злочинів сексуального характеру.

Військові РФ увірвалися до будинку молодого подружжя і, погрожуючи зброєю, по черзі зґвалтували дружину, примушуючи дивитись на це її чоловіка. Після цього один із обвинувачених також зґвалтував їхню 4-річну дочку.

Після цього обвинувачені увірвалися до іншого будинку, де також, погрожуючи зброєю, зґвалтували вагітну жінку та неповнолітню дівчину.

Пізніше цього дня ці двоє військовослужбовців Росії увірвалися до будинку ще однієї жінки та намагалися її зґвалтувати. Постраждала чинила опір, бо окупанти пішли далі, до сусіднього будинку.

Там обвинувачені посадили по окремих кімнатах матір та її неповнолітню доньку та по черзі зґвалтували. При цьому військові закрили на кухні членів сім'ї, які проживали в будинку, щоб ті не змогли чинити опір.

Слідство встановило, що всього від злочинних дій військових РФ постраждали 12 людей.

Уточнимо, що з 24 лютого 2022 року зафіксовано 235 випадків сексуального насильства, пов'язаного з війною. Від дій військовослужбовців Росії постраждали 150 жінок та 85 чоловіків. 13 постраждалих неповнолітніх, у тому числі 12 дівчат та 1 хлопець (вид сексуального насильства, не пов'язаний із зґвалтуванням).

Такі злочини було зафіксовано у всіх дев'яти регіонах, де знаходилися окупаційні війська. Найбільше вони зареєстровані у Херсонській (72), Донецькій (55), Київській (52) та Харківській (21).

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах